Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Marele Sfinx din Giza - a fost creat de oameni sau de natură? / Ce a demonstrat un experiment inedit

Publicat:

din Giza i-a captivat și uimit pe arheologi timp de mii de ani. Cercetatorii s-au intrebat daca natura a jucat un rol in crearea sa, așa ca au derulat un experiment pentru a afla.

Oamenii de știința au descoperit ca natura ar fi avut un rol important in procesul de creare a Sfinxului. Cercetatorii au explicat ca monumentul ar fi fost creat prin procese naturale, in timp, iar oamenii i-au dat o forma finala, pentru a arata cum il știm in prezent, transmite .

Descoperirile noastre ofera o posibila origine a Sfinxului, care arata ca ar fi fost creat prin eroziune.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Vapatul provoaca leziuni ale ADN-ului similare cu cele provocate de fumat 

16:40, 24.03.2024 - Vapatul provoaca leziuni ale ADN-ului similare cu cele provocate de fumat, potrivit G4media . Oamenii de știința de la University College London au descoperit ca utilizatorii de dispozitive de vapat și fumatorii au suferit modificari similare la nivelul ADN-ului lor, scrie  Sky News. Aceste modificari…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Dupa cat timp poți urca la volan daca ai baut un pahar de țuica de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO

07:00, 28.02.2024 - Fostul polițist Viorel Teaca susține ca totul ține de greutatea fiecaruia, de organismul fiecaruia, de varsta. Internauții au putut afla in cat timp pot urca la volan dupa ce au consumat alcool

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…


Ce parere ai despre aceasta stire?