Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Jean-Marie Le Pen, liderul istoric al extremei drepte, EXCLUS din partidul pe care l-a fondat

Publicat:

Liderul istoric al extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, a fost exclus joi din partidul său, Frontul Național (FN), la capătul unui conflict deschis cu fiica sa , relatează Agerpres. 

În vârstă de 87 de ani, Jean-Marie Le Pen, care a reușit în 2002 să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, este astfel dat afară din FN, pe care l-a fondat și condus timp de aproape 40 de ani.

Obișnuit cu afirmațiile rasiste și antisemite, care i-au adus mai multe condamnări…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Marine Le Pen, sefa extremei drepte franceze, ii considera pe aliatii germani din AfD prea toxici. „E timpul sa facem o ruptura clara”

14:10, 22.05.2024 - Sefa extremei drepte franceze, Marine le Pen, a declarat miercuri ca partidul sau, Rassemblement National (RN), trebuie sa rupa legaturile cu Alternativa pentru Germania (AfD), tot de extrema dreapta, sugerand ca formatiunea germana a devenit un aliat prea toxic inaintea alegerilor europene din iunie.

Kim Jong Un ar fi fost dispus sa renunțe la armele nucleare: „Am o fiica si nu vreau ca generatia ei sa traiasca cu ele”

15:11, 21.05.2024 - Liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost „foarte onest” si sincer cand s-a oferit, in discutiile anterioare, sa renunte la arma nucleara in schimbul garantiilor de supravietuire pentru regimul sau, a afirmat fostul presedinte sud-coreean Moon Jae-in in memoriile sale, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

A fost convenit un acord privind un guvern de coalitie in Olanda, anunta liderul extremei drepte Geert Wilders

19:21, 15.05.2024 - Un acord privind un guvern de coalitie in Olanda a fost convenit, a anuntat miercuri liderul extremei drepte olandeze Geert Wilders, la aproape sase luni de la victoria sa electorala, transmit AFP si Reuters.

Herbert Kickl, liderul extremei drepte din Austria, este anchetat pentru coruptie

22:25, 29.04.2024 - Parchetul de la Viena a anuntat luni declansarea unei anchete pentru coruptie impotriva liderului extremei drepte austriece Herbert Kickl, cu cateva luni inainte de alegerile legislative in care partidul sau este dat in drept favorit in intentiile de vot, informeaza AFP si Reuters.

Explicațiile unui istoric in cazul scheletelor descoperite in curtea SJU: “acele cadavre au fost ingropate mai tarziu decat se spune”

00:45, 24.04.2024 - ȘOCANT… Muncitorii care lucreaza pe șantierul din curtea Spitalului 2 din municipiul Vaslui au avut parte de o descoperire șocanta. In timp ce sapau cu excavatoarele, aceștia au dat peste un vechi cimitir improvizat. Pana in prezent, 13 schelete umane au fost scoase la suprafața, cea mai recenta descoperire…

Disensiunile Meloni - Le Pen afecteaza perspectivele extremei drepte de a obține puterea in UE (analiza)

11:16, 29.03.2024 - Cand un ministru francez a comparat-o anul trecut pe premierul naționalist italian Giorgia Meloni cu liderul extremei drepte franceze, premierul italian l-a sunat pe președintele francez Emmanuel Macron pentru a se plange de acest lucru. Meloni a fost atat de indignata incat liderul francez s-a simțit…

Cine il mai poate opri pe noul star al extremei drepte din Franța, Jordan Bardella. Protejatul lui Le Pen il sperie chiar și pe Macron

07:05, 12.03.2024 - Marine Le Pen ramane in continuare figura principala a extremei drepte din Franța, dar protejatul ei de 28 de ani ii calca pe urme indeaproape și atrage tot mai mult atenția publicului, scrie Politico. Alegerile europarlamentare se apropie, iar oficialii din tabara președintelui francez Emmanuel Macron…

Cine este Jordan Bardella, noua stea a extremei drepte franceze - La 28 de ani a depasit-o deja in popularitate pe Marine Le Pen

01:06, 12.03.2024 - Marine Le Pen este in continuare imaginea extremei drepte franceze, dar protejatul ei in varsta de 28 de ani, Jordan Bardella, ii calca pe urme si ii fura vesnicului personaj politic, din ce in ce mai mult, lumina reflectoarelor. In acest timp, oficialii pro-Macron se straduiesc sa gaseasca o modalitate…


Ce parere ai despre aceasta stire?