Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Artemidor (sec. II) - Talmacitor de vise

Publicat:
Istoria Dobrogei - Bibliografie: Artemidor (sec. II) - Talmacitor de vise

s a nascut in marele polis Efes litoralul egeean al asiatice si a trait in jurul anului 170. Isi spunea Daldianul deoarece mama sa se nascuse in localitatea . Artemidor a redactat "Talmacitor de vise", un volum in cinci carti despre interpretarea viselor. ed. Gh. I a "Talmacitorului de vise", este mentionat diferenta in obiceiul tatuajului la traci si la geti, precum si vecinatatea lor geografica: "8. ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol si foto: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Iulian (sec. IV) - Imparatii, Elogiul imparatului Constantius, Elogiul imparatesei Eusebia, Scrisori

16:41, 27.04.2024 - Flavius Claudius Iulianus nepot de frate al lui Constantin I cel Mare s a nascut in anul 331, fiind educat in religia crestina. La maturitate a renegat crestinismul "Apostatul" si a promovat elenismul. In consecinta, in timpul domniei lui Constantius II 337 361 a fost proscris, dar la moartea acestuia…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Porphyrios (sec. III) - Viata lui Pitagora, Pestera nimfelor din Odiseea, Despre abstinenta

16:56, 06.04.2024 - Grecul Porphyrios s a nascut in orasul Tir Fenicia romana Liban in anul 232, a trait la Atena si Roma, apoi s a stabilit in Sicilia, unde, probabil, a murit in anul 304. El a studiat filozofia, fiind un adept al grecului Plotin sec. III si adversar al crestinismului. Porphyrios a considerat importante…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Harta lui Peutinger (sec. III)

17:05, 05.04.2024 - Tabula Peutingeriana este o harta a drumurilor importante din antichitate. Manuscrisul a fost depus in 1507 de umanistul Conrad Celtes la consilierul Conrad Peutinger din orasul german Augsburg, dupa care a ajuns la biblioteca imperiala Habsburgica din Viena. Locul redactarii, titlul si autorul sunt…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Cassius (sec. II-III) - Istoria romana

17:05, 08.03.2024 - Dio Cassius s a nascut intr o familie instarita din orasul Niceea din Bitihinia Asia Mica romana Turcia asiatica , in jurul anului 155. Ca urmare, el a putut detine la Roma functii importante: senator, edil, de doua ori consul, proconsul in Africa de Nord si guvernator in Pannonia Superioara Ungaria…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Filostrat (sec. II-III) - Viata lui Apollonios din Tanya, Heroicos

16:40, 02.03.2024 - Grecul Filostrat s a nascut la Atena in jurul anului 170. El a trait la Roma in suita imparatesei Iulia Domna 193 211 , care i a cerut sa scrie biografia "Viata lui Apollonios din Tanya" filozof grec din sec. I din Asia Mica romana . In anii 230 238 a redactat biografii ale filosofilor sofisti in culegerea…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Gellius (sec. II) - Noptile atice

16:46, 17.02.2024 - Aulus Gellius s a nascut si a trait in Italia intre anii 130 si 120. El a studiat filosofia la Atena, unde a strans date pentru lucrarea "Nopti atice", Atica fiind regiunea marelui oras grec. Cele 20 de carti ale scrierii reprezinta o mica enciclopedie cu informatii despre diverse domenii ale istoriei…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Maximus (sec. II) - Discutii

16:46, 03.02.2024 - Sofistul Maximus a trait in sec. II in orasul Tir Fenicia romana Liban . El a scris 41 de discursuri, cu subiecte preponderent etice. Lucrarile sale contin informatii importante, dar nu sunt cunoscute sursele folosite. ed. Gh.Stefan In Cartea VIII, autorul apreciaza Dunarea pentru lungimea sa: "1. ...…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Herodian (sec. II) - Despre prozodia generala

17:05, 02.02.2024 - Grecul Herodian s a nascut la Alexandria Egiptul roman in familia gramaticianului Apollonios Dyscolos. El a locuit la Roma in timpul domniei imparatului Marcus Aurelius 161 180 . Din vasta sa opera s au pastrat fragmente din doua lucrari. "Despre prozodia generala" 21 carti cuprinde informatii istorice…


Ce parere ai despre aceasta stire?