Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

INOVAŢIE! Savanţii au inventat o baterie care îți va ține în viață telefonul pentru o săptămână

Publicat:

Bateriile litiu-ion sunt calcaiul lui Ahile al telefoanelor moderne. In ziua de azi este foarte greu sa construiești aparate performante care folosesc aceeași tehnologie a bateriilor de acum 40 de ani, fara sa nu le faci din ce in ce mai mari, scrie playtech.ro.

Ei bine cercetatorii sud-coreeni de la  of Science and Technology au dezvoltat o pila de combustie care consuma combustibilul de la anod prin oxidare electrochimica generand curent electric continuu de joasa tensiune. Deși pilele de combustie au existat pana acum, sud-coreenii au reușit sa miniaturizeze un astfel…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Virusuri stravechi au jucat un rol in dezvoltarea creierelor noastre

00:11, 20.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP, potrivit Agerpres. Aceasta cercetare,…

O noua specie de oameni va aparea in 2050, spun cercetatorii

23:55, 18.02.2024 - Cercetatorii anticipeaza ca in decurs de mai puțin de treizeci de ani, o noua forma umana va aparea pe scena globala, pregatita sa faca fața noilor provocari și oportunitați ale epocii contemporane.Potrivit studiilor realizate de cercetatorul Cadell Last de la Global Brain Institute, exista deja semnele…

Un nou antibiotic a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii rezistente la medicamentele existente

20:50, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente in prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie…

Descoperire fascinanta despre modul in care virusurile au modelat creierul uman

10:30, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP. Aceasta cercetare, publicata joi in…


Ce parere ai despre aceasta stire?