Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Guvernul a modificat OUG 114. Ce modificări apar în contractele de credit ale românilor. Prețul gazelor, plafonat

Publicat:

Guvernul a aprobat, vineri, modificarile la OUG 114/2018, prin care s-a stabilit un nou mecanism de calcul pentru ROBOR, dar și așa-numita “taxa pe lacomie&" pentru banci, precum și plafonarea prețului la gaze. Ministrul Finanţelor, , a anunțat, la , că taxa pe activele financiare nete ale băncilor va fi o taxă anuală plătită semestrial, iar în 2019 primul termen de plată este 25 august. “Proiectul prevede înlocuirea indicelui ROBOR cu un indicator calculat pe baza tranzacțiilor interbancare…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șefii banilor lovesc crunt in buzunarele romanilor: Fara mariri salariale! Consilierul lui Isarescu, declarații exclusive la Realitatea Plus

15:10, 17.04.2024 - Adrian Vasilescu: „Retorica BNR nu are cum sa fie aspra. Ea este intotdeauna obiectiva. O balanta a riscurilor ramane acum inclinata in sens ascendent. Asta inseamna ca Banca Nationala face analize, pentru a vedea ce se intampla mai ales in relatie cu inflația, pentru ca este ingrijorata si preocupata…

Banca Naționala a Moldovei a stabilit bancile de importanța sistemica in Republica Moldova

20:20, 12.04.2024 - Comitetul executiv al Bancii Naționale a Moldovei (BNM) a stabilit, in temeiul Legii nr.202 din 06.10.2017 privind activitatea bancilor și in conformitate cu metodologia in vigoare, bancile care sunt societați de importanța sistemica din Republica Moldova, conform situației din 31.12.2023, relateaza…

Elevii bursieri ai Fundației Comunitare, in vizita la o expoziție a Bancii Naționale

10:10, 20.03.2024 - Elevii care beneficiaza de sprijin din partea Fundației Comunitare prin  Fondul de burse au facut o vizita la expoziția „ZooMonetar- Fauna lumii pe bancnote și monede” de la Banca Naționala a Romaniei Agenția Buzau, expoziția putand fi vizitata aici pana pe 30 septembrie 2024. Vizita a fost programata…

Vasilescu, BNR: „Intram din nou intr-o zona de dezinflatie”

16:20, 14.03.2024 - Adrian Vasilescu, consultant strategie in Banca Nationala a Romaniei (BNR), afirma ca din februarie intram din nou intr-o zona de dezinflatie, ceea ce inseamna o crestere incetinita a preturilor, dupa avansul care s-a produs in prima luna din acest an. „Luna februarie a fost in calculele si in comentariile…

Aderarea la OCDE, tot mai aproape. Proiectul inceput de Nicolae Ciuca devine decisiv 

12:45, 12.03.2024 - In 2022, in mandatul de premier al lui Nicolae Ciuca au fost doua momente decisive ale parcursului de aderare la OCDE, cea mai puternica organizație de cooperare economica: in iunie Consiliul OCDE a adoptat Foaia de parcurs a Romaniei, iar in decembrie Guvernul Ciuca a depus Memorandumul inițial pentru…

Conflictul dintre Viktor Orban si Banca Nationala a Ungariei se adanceste: „Atacurile” guvernului ar putea limita posibilitatile de relaxare a ratelor, avertizeaza guvernatorul

17:55, 07.03.2024 - Orban si fostul sau aliat Gyorgy Matolcsy, guvernatorul bancii centrale, sunt implicati intr-o disputa politica din ce in ce mai apriga de la alegerile din 2022, cele doua invinovatindu-se reciproc pentru o crestere a inflatiei la cele mai ridicate niveluri din Uniunea Europeana. Inflatia a impins economia…

Vești bune pentru șoferi! Valabilitatea permiselor ar putea crește de la 10 la 15 ani!

18:50, 27.02.2024 - Senatul a adoptat un proiect de lege prin care valabilitatea permiselor de conducere ar putea crește de la 10 la 15 ani in cazul anumitor categorii de șoferi. In același timp, pentru unii varstnici, valabilitatea ar urma sa scada la cinci sau chiar la doi ani. Proiectul pentru modificarea si completarea…

Inflația din Romania, mai mare decat in Rusia. Ce se intampla cu dobanda cheie in lume

21:55, 20.02.2024 - Analistul eToro, Bogdan Maioreanu, observa ca speranțele investitorilor privind o scadere rapida a ratelor dobanzilor atat in SUA, cat și in UE se estompeaza rapid. El argumenteaza ca, in ciuda performanței economice pozitive recente, inflația mai mare decat prevazut in ambele regiuni a redus probabilitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?