Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Grigorescu din colecția Reginei Elisabeta, scos la licitație

Publicat:

Apogeul artistic al Marilor Maeștri ai Artei Romanești, capodopere de aleasa virtuozitate ce provin din colecții istorice se regasesc in cel mai important eveniment estival al pieței romanești de arta ce reunește opere cu o valoare de peste 1 milion de euro. Grigorescu, Luchian, Vermont, Tonitza, Pallady, Petrașcu sau Țuculescu sunt doar cațiva dintre artiștii care semneaza operele importante ce se scot la licitație curand, pe 16 iunie, in cadrul Licitației Artmark de Vara. Pana atunci, expoziția capodoperelor, care s-a deschis astazi, 3 iunie, poate fi admirata la Palatul Cesianu-Racovița din…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expozitia „Gradinile Palatului”– Tonitza, Aman, Mutzner și Pallady – ajunge in Baia Mare

13:30, 29.04.2024 - Dupa succesul pe care l-a avut la Bucuresti,  la Art Safari, expoziția „Gradinile Palatului” itinereaza la Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare», in perioada 30 aprilie – 26 mai. Vernisajul va avea loc marti, 30 aprilie, incepand cu ora 16.00. Mai mult de 30 de opere ce exploreaza tema…

Obiecte de arta din colecția filozofului Emil Cioran, scoase la licitație. Cu cat se vinde o icoana realizata de un zugrav din Bistrița-Nasaud:

09:05, 11.04.2024 - Iubitorii de arta romaneasca veche vor putea sa achiziționeze obiecte din colecția familiei filozofului Emil Cioran. Printre obiectele scoase la licitație la finalul acestei luni se numara și o icoana realizata de un zugrav din Bistrița-Nasaud in anul 1748. Colecția de arta romaneasca veche a familiei…

Art Safari a deschis Muzeul Secret! Primele imagini și programul complet al noului sezon FOTO

15:15, 07.03.2024 - Art Safari, cel mai mare organizator de expoziții de arta din Europa de Est, da startul unui nou sezon din 8 martie, la Palatul Dacia-Romania de pe Lipscani. Art Safari dezvaluie Muzeul secret, comoara bine ascunsa a artei romanești, cu 100 de capodopere de Tonitza, Grigorescu, Luchian și Pallady.

Omagiu lui Valeriu Veliman la Muzeului Carții și Exilului Romanesc

14:20, 01.03.2024 - Astazi, se aduce un omagiu lui Valeriu Veliman, turcolog, traducator, poet, nascut la data de 1 martie 1947, la Iași. Valeriu Veliman da numele uneia dintre colecțiile aflate in patrimoniul Muzeului Carții și Exilului Romanesc. Valeriu Veliman a facut parte din a doua generație de turcologi romani,…

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…

Povestea bustului de Brancuși expus in premiera la București, un roman polițist

10:55, 21.02.2024 - „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Balde)”, una dintre ultimele lucrari realizate de Constantin Brancuși in maniera impresionista, sub influența maestrului sau de atunci Auguste Rodin, inainte de a incepe, in 1907, sa ciopleasca direct in piatra, este expusa la Galeriile Artmark…

O lucrare considerata pierduta a lui Brancusi, expusa la Galeriile Artmark din Bucuresti

20:11, 18.02.2024 - O lucrare a sculptorului Constantin Brancuși, considerata pana anul trecut pierduta sau distrusa, poate fi vazuta pana duminica viitoare in București, la Galeriile Artmark, gazduite de Palatul Cesianu-Racovița. Este vorba despre „Bustul unui patron de restaurant", care il intruchipeaza de fapt pe un…

O sculptura Brancusi, considerata pierduta si redescoperita in 2023, va fi expusa in premiera la Bucuresti

15:05, 15.02.2024 - Galeriile Artmark expun, de Ziua Nationala Constantin Brancusi la 19 februarie, o lucrare realizata de sculptor in 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Balde)”. Este vorba despre „o opera care nu a fost niciodata vazuta, dupa ce a fost considerata pierduta sau distrusa”.…


Ce parere ai despre aceasta stire?