Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Supa de frecatei (reteta interbelica)

Publicat:

Se face dintr un ou, faina si o lingura de lapte un aluat potrivit de tare. Se lasa putin sa se usuce. Se da pe razatoare rara.Se lasa se usuce pe masa de aluat. Se fierb in supa ca taieteii.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealului. Ii multumim lui pentru acest caiet.Am pastrat ortografia originala.sursa GastroArt ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Placinta dobrogeana – rețeta romaneasca de tradiție recunoscuta la nivel european

15:00, 08.05.2024 - La nivelul UE exista un sistem de indicații geografice care permit consumatorilor sa aiba incredere și sa distinga produsele de calitate, ajutand, de asemenea, producatorii in comercializarea lor. Romania are 13 astfel de produse recunoscute la nivel european, protecția indicațiilor geografice are impact…

Cea mai cautata rețeta de cozonaci pufoși cu aluat oparit. Secretul ca sa iasa babani și foarte aromați

15:50, 03.05.2024 - In aceasta perioada, pe langa bunațile culinare tradiționale din carne de miel, precum drob-ul, friptura și alte asemenea preparate, cozonacul este la loc de cinste in bucataria romanilor. Sunt multe rețete, dar printre ele se regasește și cea mai cautata rețeta de cozonaci pufoși cu aluat oparit, air…

Rețeta de pasca cu branza zburata a bucataresei Sanda Marin

11:15, 02.05.2024 - Rețeta speciala de pasca cu branza zburataPentru inceput, se pregateste umplutura. Se pun intr-o oala de lut 2 litri de lapte, peste care se toarna smantana. Ulterior, acestea ajung pe foc, apoi se toarna in strecuratoare si se lasa o jumatate ora sa se scurga.Iese astfel o branza dulce, care se trece…

Pasca fara aluat, rețeta lui Teo Trandafir de care te vei indragosti. E foarte simplu de preparat

14:45, 30.04.2024 - In aceste zile majoritatea gospodinelor se gandesc la viitoarele preparate delicioase pentru masa de Paște, iar printre rețetele posibile se numara și cea de pasca fara aluat, o rețeta deja testata de Teo Trandafir de care te vei indragosti. Masa de Paște, plina de bunatați Pe 5 Mai creștinii ortodocși…

Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara

17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…

Rețeta de langoș! Cum sa prepari un langoș perfect dupa rețeta tradițional ungureasca

16:55, 06.03.2024 - Langoș -ul este un fel de mancare tradițional unguresca, cunoscuta și apreciata in alte țari din Europa Centrala și de Est. Este o bucata de aluat prajita, de obicei, rotunda sau ovala, asemanatoare unei clatite pufoase. Langoș-ul se obține dintr-un aluat fermentat, care este prajit in ulei pana devine…

Cand trebuie, de fapt, sa faci mucenicii. Tradițiile pe care mulți romanii le-au uitat

17:55, 03.03.2024 - O scurta privire in calendar ne va arata ca deja ne apropiem rapid de data la care gospodinele din țara noastra vor incepe sa pregateasca faimoșii mucenici. Iar acest preparat delicios nu este doar o simpla rețeta de primavara, ci are in spate o tradiție deosebita! Mai precis, pe data de 9 martie, cand…

Langosi de post, reteta veche. Ce pun unguroaicele in aluat, doar asa ies pufosi

13:50, 21.02.2024 - Langoșii sunt unul dintre cele mai iubite preparate, indiferent ca sunt de post sau nu. Cele fara ou, lapte sau branza sunt la fel de delicioase precum cele clasice, dar conteaza foarte mult modul de preparare și ingredientele pe care le folosești. Ce pun unguroaicele in aluat pentru a ieși pufoși.…


Ce parere ai despre aceasta stire?