Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Flammkuchen – tartă flambée alsaciană

Publicat:

Flammkuchen, cunoscut și sub numele de "Tarte flambee" in Alsacia sau "Flammekueche" in dialectul local, este o creație culinara delicioasa cu origini in bucataria tradiționala a regiunii Alsacia din estul Franței. Aceasta mancare unica s-a dezvoltat de-a lungul anilor intr-un deliciu popular, care a starnit entuziasm și dincolo de regiunea sa de origine.Flammkuchen - tarta flambee alsaciana clasicaFlammkuchen se remarca prin crusta sa subțire și crocanta, coapta intr-un cuptor de lemn și acoperita cu o selecție bogata de ingrediente sarate. Clasicul este de obicei acoperit cu o combinație de…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rama pentru Copt și Prajituri prezinta o rețeta-inspirație pentru masa de Paște, pasca-tort delicioasa care va completa perfect masa de sarbatori.

10:05, 27.04.2024 - PASCA – TORTTimp de pregatire: 30 minuteIngrediente:Pentru crema de branza:800 gr branza grasa vaci4 oua150 gr zahar bruncoaja de la o lamaie100 gr stafide mariPentru blat:100 gr Rama pentru Copt și Prajituri topita4 oua175 gr zahar175 gr fainaun praf de sare2 linguri apaPentru servit:250 gr frișca…

Secretul cozonacului perfect: Temperatura ideala la care se coc cozonacii pentru a fi pufoși

22:10, 25.04.2024 - Temperatura ideala de coacereDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa intre 175 și 190 de grade Celsius, timp de aproximativ o ora.…

Secretul cozonacului perfect: Temperatura ideala la care se coc cozonacii pentru a fi pufoși

16:20, 25.04.2024 - Temperatura ideala de coacereDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa intre 175 și 190 de grade Celsius, timp de aproximativ o ora.…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)

19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…

Omleta japoneza in straturi. De ce este tamagoyaki atat de populara in intreaga lume?

17:46, 13.02.2024 - Tamagoyaki, o rețeta de baza in Japonia, este realizata prin rularea cu grija a mai multor straturi subțiri de ou gatit intr-o tava dreptunghiulara, asemenea unei omlete.In mod tradițional, ar fi nevoie și de o tigaie speciala, dar poate fi folosita și una normala, antiderapanta, de 20 centimetri.Exista…

Tarta cu lamaie si bezea

00:30, 09.02.2024 - Aluat tarta (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. faina 40 gr. zahar pudra 10 gr. pudra de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grasime 25 gr. ou Se taie untul rece in cuburi mici si se amesteca cu restul ingredientelor. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa…

Greșeala pe care o fac aproape toți romanii. Cand trebuie pusa, de faps, sarea pe cartofii prajiți

18:55, 06.02.2024 - De-a lungul timpului au existat multe controverse privind aceasta practica. Numeroase gospodine și bucatari pasionați adauga sare pe cartofi in timpul procesului de prajire, insa specialiștii in gastronomie dezvaluie ca aceasta metoda nu este cea mai eficienta.Potrivit experților culinari, daca adaugam…


Ce parere ai despre aceasta stire?