Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fenomen neașteptat în natură: specia de furnici care a forțaț leii să își schimbe metoda de hrănire

Publicat:
Fenomen neașteptat în natură: specia de furnici care a forțaț leii să își schimbe metoda de hrănire

Furnicile forțeaza leii din Kenya sa-și modifice comportamentul de vanatoare și sa schimbe prada, arata un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Florida și publicat in revista Science, informeaza Mediafax.

Furnicile cu cap mare, despre care se crede ca sunt originare din Mauritius, s-au raspandit in cea mai mare parte a lumii subtropicale și tropicale. Acest lucru a produs efecte greu de anticipat asupra ecosistemelor. Cercetatorii din Florida au analizat efectele apariției furnicilor menționate intr-o regiune din Kenya.

Ei au constatat ca exista numeroase efecte ale…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Particule de microplastic gasite acolo unde nu ar fi putut fi

01:10, 30.03.2024 - Un studiu recent publicat in revista Science of the Total Environment a dezvaluit prezența microplasticelor in eșantioanele istorice de sol, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la conservarea descoperirilor arheologice. Cercetatorii de la Universitatea din York au descoperit microplastice in…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Atenție, șoferi! Noua metoda prin care cei beți sunt prinși instant. Are o acuratețe de 98%

12:30, 02.02.2024 - Mare atenție, șoferi! Noua metoda prin care cei beți sunt prinși instant. Oameni de știința canadieni au dezvoltat o metoda de identificare a persoanelor in stare de ebrietate prin analiza vocii. Cercetatorii au reușit sa dezvolte un sistem care poate determina cu o acuratețe de 98% daca o persoana…

Otrava din carnea pe care o consumam zilnic. Noul studiu care da totul peste cap

16:35, 28.01.2024 - Cercetatorii de la Ocean Conservancy și Universitatea din Toronto au analizat mai mult de o duzina de tipuri diferite de proteine, inclusiv fructe de mare, porc, pui, carne de vita și tofu.Au descoperit microplastice in aproape 90% din mostrele testate și au estimat ca un adult american mediu poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?