Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expoziţie: Pierdută, uitată, necunoscută: Suceava periferiilor

Publicat:

Muzeul de Istorie din Suceava gazduieste o interesanta expozitie - “Pierduta, uitata, necunoscuta: Suceava periferiilor” - al carei vernisaj va avea loc vineri, 23 noiembrie. Istoricul dr. Mihai-Aurelian Caruntu va prezenta publicului o fata mai putin cunoscuta a orasului, care a disparut in mare parte din cauza sistematizarii din perioada comunista. Expozitia prezinta in imagini si imobile ale prezentului. Asemenea majoritatii oraselor dar si a satelor, Suceava a cunoscut de-a lungul timpului o permanenta transformare urbanistica. In acest context a disparut,…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Neamt: Istoria de 600 de ani a orasului Targu Neamt, sintetizata intr-o expozitie arheologica inedita

19:40, 23.04.2024 - Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt gazduieste, in aceste zile, o expozitie dedicata asezarii urbane de la poalele Cetatii Neamt. Cu o istorie de mai bine de sase secole, Targu Neamt are inca multe aspecte ale trecutului care impresioneaza nu doar prin vechime, ci mai ales prin ineditul acestora.…

Comandament special la ANPC pentru vacanța de Paste si 1 Mai

16:00, 15.04.2024 - In perioada 15-30 aprilie 2024, in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), va functiona Comandamentul 1 Mai – Sarbatori Pascale. Conform unui comunicat al autoritatii, aceasta structura a fost special creata pentru monitorizarea activitatilor comerciale in zonele turistice…

Istoria celebrului caine Calu’ din Pistruiatul – in expozitia “Jandarmeria Romana 1850 – 2020”

00:30, 26.03.2024 - Istoria celebrului caine Calu", devenit celebru in anul 1973 in urma serialului de televiziune Pistruiatul, care se numea in realitate Kalo (Calo) si era caine de Securitate cu grad de maior, poate fi aflata in expozitia "Jandarmeria Romana 1850 – 2020", deschisa, luni, la Muzeul de Istorie din Cetatea…

Expozitie-eveniment Brancusi, la Centre Pompidou din Paris: Omagiu adus parintelui sculpturii moderne

09:06, 22.03.2024 - Muzeul de arta moderna Centre Pompidou din Paris, in colaborare cu Institutul Cultural Roman și Ambasada Romaniei in Franța, organizeaza cea mai importanta retrospectiva dedicata operei lui Constantin Brancuși in Franța. Expoziția va avea loc in perioada 27 martie - 1 iulie și reprezinta un omagiu adus…

Expoziție de icoane inchinata Duminicii Ortodoxiei, la Centrul Cultural Pastoral „Sfantul Iosif Marturisitorul” din Sighet

12:45, 20.03.2024 - Vineri, 22 martie, incepand cu ora 11.00, Centrul Cultural Pastoral „Sfantul Iosif Marturisitorul” din Sighetu Marmației, va gazdui Expoziția de Icoane „Chipuri din veac, in veci”, ediția a VIII-a, inchinata Duminicii Ortodoxiei. Evenimentul este organizat de Sectorul Patrimoniu sacru și Pictura bisericeasca…

Targoviște: „Vestitorii Primaverii”, expoziție de marțișoare la Muzeul de Istorie

20:20, 27.02.2024 - Consiliul Judetean Dambovita, prin Complexul National Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviște, Școala Gimnaziala Buciumeni, Clubul Copiilor Moreni – Grupul Art Canto Morena, Școala „Vasile Carlova” Targoviste și Scoala Speciala Targoviste va invita sa participati miercuri, 28 februarie 2024, incepand cu…

O noua expoziție temporara incitanta la Muzeul de Arta din Timisoara

12:20, 25.02.2024 - Dupa expozițiile de excepție dedicate de muzeul de arta timișorean, impreuna cu partenerii sai, Capitalei Europene a Culturii Timișoara, o noua intalnire artistica remarcabila va fi oferita, curand, publicului timișorean și nu numai. Expoziția „Paula Modersohn-Becker si colonia de artisti din Worpswede.…

Traditii de primavara la romani, expozitie deschisa pana la finalul lui martie la Muzeul de Arta Populara Constanta

10:50, 22.02.2024 - Expozitia "Traditii de primavara la romani" este deschisa la Muzeul de Arta Populara Constanta, in perioada 21 februarie ndash; 31 martie. "Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar pastoral, oua incondeiate…


Ce parere ai despre aceasta stire?