Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expozitie despre istoria armelor, din 19 decembrie la Muzeul National de Istorie

Publicat:

de Istorie a Romaniei se deschide pe 19 decembrie o expozitie ce ilustreaza 500 de ani de istorie a armelor si a tehnologiilor militare in spatiul romanesc, european si mediteranean (perioada sec XV-XX). Armele fac parte din civilizatia umana inca de la inceputurile sale si ne definesc ca specie. Evolutia lor ilustreaza atat progresul tehnologic, cat si puterea de distrugere irationala a omului.

din colectia de Istorie a Romaniei prezinta publicului si specialistilor, o selectie semnificativa din patrimoniul bogat al MNIR, de arme albe…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Neamt: Istoria de 600 de ani a orasului Targu Neamt, sintetizata intr-o expozitie arheologica inedita

19:40, 23.04.2024 - Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt gazduieste, in aceste zile, o expozitie dedicata asezarii urbane de la poalele Cetatii Neamt. Cu o istorie de mai bine de sase secole, Targu Neamt are inca multe aspecte ale trecutului care impresioneaza nu doar prin vechime, ci mai ales prin ineditul acestora.…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

Concurs de istoria Jandarmeriei Romane, in Covasna

00:11, 15.03.2024 - Acesta este organizat, pentru al șaselea an, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean, și se adreseaza elevilor de gimnaziu sau liceu, iubitori de istorie. Aceștia se pot deja inscrie, spune purtatorul de cuvant al IJJ Covasna, Cristina Chirvase: Concursul nostru de istorie va avea loc pe 4 aprilie,…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:40, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: In luna iubirii, un cuplu de indragostiti de 6000 de ani

15:35, 15.02.2024 - Indragostiti de 6000 de ani ndash; un cuplu unic de statuete antropomorfe eneolitice, din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. "Indragostitii de la Gumelnita" este doar una dintre piesele deosebit de valoroase prezentate in catalogul de colectie "Capodopere din patrimoniul Muzeului National…

Cerceii de aur: O calatorie prin istorie și tendințele actuale

17:25, 05.02.2024 - Purtarea cerceilor de aur este o tradiție straveche, cu radacini adanc ancorate in istorie și cultura. De-a lungul secolelor, aceste bijuterii au evoluat din simboluri ale statutului social in obiecte de expresie artistica și individualitate. Cu alura lor atemporala și frumusețea durabila, au jucat…


Ce parere ai despre aceasta stire?