Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cerceii de aur: O călătorie prin istorie și tendințele actuale

Publicat:
Cerceii de aur: O călătorie prin istorie și tendințele actuale

Purtarea cerceilor de aur este o tradiție straveche, cu radacini adanc ancorate in istorie și cultura. De-a lungul secolelor, aceste bijuterii au evoluat din simboluri ale statutului social in obiecte de expresie artistica și individualitate. Cu alura lor atemporala și frumusețea durabila, au jucat un rol semnificativ in istoria expresiei culturale din intreaga lume. De la civilizațiile antice la tendințele moderne ale modei, aceste podoabe prețioase au avut diverse ințelesuri și semnificații in diferite culturi. In acest articol, vom explora istoria purtarii cerceilor de aur și cum aceasta practica…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

De pe facebook pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava

18:40, 23.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei, care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de facebook a Muzeului…

Fashion Show – Forme si Simboluri, prezentare de moda la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures

20:10, 19.04.2024 - A doua editie a proiectului Baia Mare Fashion Show, cu tema Forme si Simboluri, se va desfasura in 30 mai, incepand cu ora 18.00, la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, str. Monetariei. „Ne dorim sa aducem aceste noi tendințe și in Baia Mare, printr-o prezentare de moda unica, nonconformista,…

Istoria orașului Targu-Neamț, in cadrul unei expoziții

14:40, 17.04.2024 - Istoria de mai bine de 600 de ani a Targului Neamț va fi sintetizata intr-o expoziție temporara ce va fi vernisata marți, 23 aprilie, ora 11.30, la Muzeul de Istorie și Etnografie Targu Neamț. Reunind vestigii arheologice medievale și moderne, expoziția iși propune sa ilustreze aspecte interesante ale…

Iohannis lauda minoritatea maghiara

11:20, 15.03.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, in care spune ca aceasta minoritate contribuie la „consolidarea unei societati romanesti moderne, performante si incluzive”. „Prin traditiile si patrimoniul de care este mandra si cu care contribuie…

Concurs de istoria Jandarmeriei Romane, in Covasna

00:11, 15.03.2024 - Acesta este organizat, pentru al șaselea an, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean, și se adreseaza elevilor de gimnaziu sau liceu, iubitori de istorie. Aceștia se pot deja inscrie, spune purtatorul de cuvant al IJJ Covasna, Cristina Chirvase: Concursul nostru de istorie va avea loc pe 4 aprilie,…

Tichete culturale. Cați bani pot primi romanii pentru diverse activitați

20:25, 06.03.2024 - Tichetele culturale pentru anul 2024 reprezinta o inițiativa importanta a Ministerului Finanțelor care vine in sprijinul angajaților. Potrivit proiectului, acestea pot atinge o valoare de pana la 210 lei lunar. Astfel, angajații vor putea beneficia de tichete culturale in valoare de 210 lei lunar sau…

Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra

18:00, 04.03.2024 - Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra Daniel Zota, un tanar care…

„Zi cu istorie. Istoria zilei” – 1 MARTIE

13:35, 01.03.2024 - 187 de ani de la nașterea lui Ion Creanga, autorul nemuritoarelor „Amintiri din copilarie”, lucrare scrisa intre 1875 și 1883, sub indrumarea lui Mihai Eminescu, revizor școlar la acea vreme. 1 martie 1746, Constantin Mavrocordat, domnul Țarii Romanești (1744-1746), clerul inalt și boierii hotarasc…


Ce parere ai despre aceasta stire?