Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Exerciţiul fizic de intensitate ridicată care îmbunătăţeşte memoria. Metode de a preveni demenţa şi boala Alzheimer

Publicat:

Avantajele pentru sanatate ale exercitiilor fizice de intensitate ridicata sunt cunoscute, dar un nou studiu realizat de din Canada indica un alt beneficiu major: o memorie mai buna. Rezultatele ar putea avea implicatii pentru populatia imbatranita cu risc la boli precum dementa sau Alzheimer.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson

12:20, 11.04.2024 - Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson, sustin specialistii care afirma ca identificarea simptomelor in etapele initiale ale instalarii si diagnosticarea afectiunii inainte ca manifestarile sa devina foarte vizibile sunt esentiale pentru un management eficient, transmite Agerpres.…

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

Vrei sa iți imbunatațești memoria? Un cercetator in neuroștiințe dezvaluie 5 obiceiuri simple

23:40, 24.03.2024 - Sanatatea creierului este un aspect critic, dar adesea trecut cu vederea, al sanatații și bunastarii generale. Protejarea acestuia poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența. Un cercetator in neuroștiințe dezvaluie 5 obiceiuri simple pentru imbunatațirea memoriei. Rachelle Summers…

CJ Constanta aproba un proiect ce vizeaza infiintarea unui centru pentru persoanele diagnosticate cu boala Alzheimer (DOCUMENT)

17:00, 24.03.2024 - Este vorba de Proiect de hotarare nr.73 21.03.2024 privind aprobarea indicatorilor tehnico economici aferenti obiectivului de investitie "Extindere UAMS Agigea prin infiintarea unui centru de ingrijire a persoanelor cu afectiuni Alzheimer". Reabilitarea propusa va viza, in mod special, cresterea confortului…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?