Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DOCUMENTAR: 30 de ani de la alegerea mitropolitului Moldovei, Teoctist Arapașu, ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (1986-2007)

Publicat:

Cel de-al cincilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist, a fost ales in demnitatea de arhiepiscop al Bucureștilor, mitropolit al Munteniei și Dobrogei, locțiitor al Scaunului Cezareii Capadociei și patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane la 9 noiembrie 1986. La 19 noiembrie 1986, a fost instalat in Catedrala Patriarhala "Sfinții Imparați Constantin și Elena".

Teoctist Arapașu a urmat în scaunul patriarhal de la București dupa moartea patriarhului Iustin Moisescu.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist Arapașu (1986-2007),…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Originar din Harsova, judetul Constanta: La multi ani scriitorului de science-fiction, George Ceausu

17:05, 21.04.2024 - George Ceausu este de cinci ori castigator al premiului I pentru povestiri si nuvele Maine, pe 22 aprilie 2024, George Ceausu schimba prefixul. Scriitorul nascut la Harsova, judetul Constanta, va implini 70 de ani. George Ceausu este absolvent al Facultatii de Matematica sectia Informatica a Universitatii…

UAIC a vernisat bustul omagial al lui Vespasian V. Pella 

17:45, 11.04.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a vernisat joi, 11 aprilie 2024, la ora 14.00, bustul omagial al lui Vespasian V. Pella, unul dintre cei mai importanți profesori de drept penal ai Universitații din Iași. La ceremonie au participat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, sculptorul…

Student din Timișoara, laureat al concursului „Alexandru Farcaș Voice Competition”

14:40, 25.03.2024 - Studentul Alexandru Ticula, care urmeaza cursurile Facultații de Muzica și Teatru, din cadrul Universitații de Vest din Timișoara, este laureat al prestigiosului concurs „Alexandru Farcaș Voice Competition”. In cadrul ediției naționale a concursului, care s-a desfașurat in colaborare cu Academia Naționala…

Halucinant: O absolventa de Medicina, cu 9.95 la licența, respinsa la concursul de angajare la Spitalul Județean din Botoșani

17:00, 21.03.2024 - O tanara din județul Botoșani, proaspat absolventa a Facultații de Medicina cu o nota impresionanta de 9,95 la licența, a fost dezamagita sa afle ca a fost respinsa la concursul pentru angajare la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani. In contextul in care sistemul medical din Romania 'plange'…

(AUDIO) Rectorul USV Iași, Gerard Jitareanu, membru corespondent al Academiei Romane

19:55, 20.03.2024 - De astazi rectorul Universitații de Stiințe ale Vieții din Iași, prof. dr. Gerard Jitareanu, este membru corespondent al Academiei Romane, in cadrul Secției de Științe Agricole și Silvice și va coordona cercetarile legate de sol. Gerard Jitareanu a declarat ca se simte onorat și ca acest lucru inseamna…

Aparat de anestezie veterinara, de ultima generație achiziționat la USV Iași

09:30, 05.03.2024 - Clinica de Chirurgie din cadrul Facultații de Medicina Veterinara a Universitații de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost dotata cu un nou aparat de anestezie inhalatorie, echipat cu o interfața actualizata la tehnologia moderna. In prezent, dispozitivul este utilizat de catre…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…


Ce parere ai despre aceasta stire?