Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#DobrogeaAcademica: Studiul asteroizilor este un domeniu unde cercetatorii romani contribuie in mod constantsi semnificativ

Publicat:

Fotografii inedite ale unor obiecte ceresti, realizate in cadrul unui studiu international, la care a participat si directorul Institutului Astronomic al Directorul Institutului Astronomic al , dr. , a facut partedin echipa internationala de astronomi care a realizat cele mai clare imagini ale 42 deasteroizi din sistemul nostru solar.Fotografiile insotesc un articol care a fost publicatrecent in prestigioasa revista Astronomy amp; Astrophysics.Investi ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Creatura marina cu 170 de ochi, gasita in China. Este o specie noua

06:10, 18.04.2024 - O echipa de oameni de știința din sudul Chinei a facut recent o excursie pe malul marii, dar vizita nu a fost o vacanța tipica pe plaja. Cautau creaturi marine cu aspect necunoscut. Și au gasit unul sub forma unei noi specii cu aproximativ 170 de ochi. Cercetatorii au vizitat țarmul stancos din Huidong…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Studiu: 51% dintre romani nu considera apa de la robinet o sursa sigura de hidratare

07:00, 24.03.2024 - Mai mult de jumatate dintre romani (51%) nu considera apa de la robinet o sursa sigura de hidratare, arata un studiu realizat in patru tari din Europa Centrala si de Est (ECE), inclusiv Romania. Un studiu facut de Waterdrop arata ca 51% dintre romani nu considera apa de la robinet o sursa sigura de…

Noul studiu care dinamiteaza speranțele ecologiștilor: Mașinile electrice polueaza mai mult decat cele pe combustibil

16:21, 08.03.2024 - Studiul, desfașurat de Emissions Analytics arata ca anvelopele mașinilor electrice sunt confecționate din cauciuc sintetic, care conține substanțe ce contribuie semnificativ la poluarea mediului. Astfel, greutatea mare a vehiculului eliberareaza particule periculoase care ajung ulterior in sol și in…

Fonduri de 4 miliarde de euro, disponibile pentru cercetatorii romani

22:10, 07.03.2024 - Ministrul Cercetarii, Inovarii și Digitalizarii (MCID), Bogdan Ivan, a declarat ca cercetatorii romani și universitațile pot solicita finanțare prin componenta Widening din progamul-cadru Horizon Europe, care are un buget alocat de 4 miliarde de euro. Declarațiile au fost facute in cadrul evenimentului…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…


Ce parere ai despre aceasta stire?