Desertul zilei: Gogoşi cu nuci şi mac
Publicat:Ingrediente
Pentru aluat
1 kg faina
drojdie cat o nuca
coaja rasa de la 1 lamaie
50 ml ulei
100 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
500 ml lapte
2 oua
400 ml ulei pentru prajit
Pentru umplutura
2 cani nuca macinata
½ cana mac bine spalat
5 linguri zahar
esența de rom
Cum se prepara
Pui faina intr-un vas și-i faci in mijloc o adancitura in care adaugi drojdia dizolvata in 100 ml lapte calduț și o lingurița de zahar. Lași 5 minute, adaugi laptele, ouale batute, zaharul, zaharul…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Prajitura turnata cu mere. Rețeta de prajitura de post cu umplutura de mere
09:05, 06.05.2024 - Prajiturile cu mere pot fi pregatite in orice perioada a anului datorita varietații de fructe proaspete. Mai jos iți recomandam cateva dintre cele mai gustoase prajituri pe care le poți incerca acasa. Iata cum faci prajitura turnata cu mere.Umplutura de mere poate completa perfect o prajitura aromata…
Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști
13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…
Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
12:05, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…
Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluit de marii bucatari. Urmeaza pașii ca sa te bucuri de un preparat pufos și frumos rumenit
12:01, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…
Faina, uleiul și zaharul s-au ieftinit, cartofii s-au scumpit: evoluția la zi a prețurilor de consum (tabel)
11:35, 13.03.2024 - Laptele de vaca, ouale, faina și uleiul sunt cateva dintre alimentele ale caror prețuri s-au ieftinit in luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, conform datelor Institutului National de Statistica (INS). De cealalta parte, cartoful, una dintre cele mai folosite legume in bucataria romaneasca, s-a…
Ce sa presari peste mucenici dupa ce ii scoți din cuptor. Trucul celor mai iscusite gospodine
13:40, 07.03.2024 - A venit momentul in care pregatim cei mai buni mucenici. Este un desert indragit de toata lumea, iar rețeta este diferita in funcție de zona țarii. Rezultatul este mereu foarte gustos, mai ales daca presarați un anumite ingredient dupa ce ii scoateți din cuptor. Cu ce sa presari mucenicii pentru un…
Ingredientele magice pe care trebuie sa le adaugi in painea ciabatta. Va ieși la fel ca in Italia
21:51, 24.02.2024 - Ciabatta, un deliciu originar din Italia, se remarca prin textura sa aerata și crusta crocanta. Numele „ciabatta” provine din italiana și inseamna „pantof”, acesta fiind atribuit painii datorita formei sale aplatizate și alungite, ce amintește de talpa unui pantof. Cum sa faci ciabatta Ai nevoie de:…
Retete de fagure cu crema
09:06, 22.02.2024 - Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilariei este, fara indoiala, cea de fagure cu crema. Desertul care nu lipsea de pe nicio masa de sarbatoare, faguri crocanți umpluți cu crema, poți sa il faci și tu acasa foarte ușor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de fagure cu…