Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperirea arheologică a unui masacru de acum 10.000 de ani schimbă teoriile despre istoria războiului

Publicat:

Corpurile celor 27 de persoane au fost descoperite in situl Nataruk, pe partea sud-vestica a lacului Turkana din Kenya de astazi, relateaza Archaeology. Cercetatorii estimeaza ca vechimea evenimentului este de 10.000 de ani. Corpurile erau ale unor vanatori-culegatori, dintre care 21 de adulti si 6 copii. Armele gasite in sit erau facute din obsidian a carui sursa se gasea departe, indicand faptul ca atacatorii nu erau din zona. De asemenea, brutalitatea masacrului este (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost descoperita o noua proprietate a luminii, care pune la indoiala ințelegerea noastra privind interacțiunea cu materia

21:55, 11.05.2024 - In studiul lor publicat in revista ACS Nano, oamenii de știința explica faptul ca au descoperit ca fotonii, care sunt particule de lumina, pot capata un impuls foarte mare atunci cand sunt confinați in spații minuscule din siliciu. Aceasta proprietate este similara cu modul in care se comporta electronii…

A fost deschisa Cutia Pandorei! AI a inceput sa copieze mintea umana: tradeaza, minte și iși schimba comportamentul

13:30, 11.05.2024 - Ceea ce mulți așteptau sa se intample mai devreme sau mai tarziu, a devenit deja realitate: inteligența artificiala a inceput sa copieze mintea umana. Cercetatorii au descoperit cazuri in care anumite sisteme AI iși tradeaza adversarii, mint, iși schimba comportamentul in timpul testelor și spun ca…

Decizia care schimba cursul razboiului: cand vor trimite SUA armele in Ucraina

21:35, 21.04.2024 - Pentagonul este pregatit sa trimita ajutor militar Ucrainei dupa ce Senatul va vota marți pachetul care urmeaza sa fie semnat de Biden, astfel ca va trece mai puțin de o saptamana pana cand unele arme vor ajunge pe campul de lupta, informeaza Mediafax.

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Cea mai citita știre a saptamanii: Descoperire arheologica inedita – primul tezaur eneolitic din judet a fost identificat la SanisorCea mai citita știre a saptamanii:

10:10, 06.04.2024 - Muzeul Judetean Mures a anuntat, miercuri, descoperirea primului tezaur eneolitic din judet, care a putut fi documentat in situ de specialisti, pe raza localitatii Sanisor, gratie unui membru al comunitatii arheologilor amatori din Romania, Narcis-George Cartis, descoperirea fiind a doua de acest gen…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Pilula minune care inlocuiește activitatea fizica. Cercetatorii susțin ca imbunatațește metabolismul și performanța musculara

09:25, 20.03.2024 - Pilula-minune promite sa imbunatațeasca metabolismul și performanța musculara. Descoperirea ar putea duce la o noua modalitate pentru tratarea mușchilor atrofiați și are potențialul de a deveni un leac pentru insuficiența cardiaca și bolile creierului.De asemenea, persoanele imobilizate la pat și cei…

Amprentele pot fi recreate din sunete facute la atingerea ecranului

09:00, 21.02.2024 - Avertizarea vine din partea unei echipe de cercetatori americani si chinezi, care tocmai au publicat o cercetare in acest sens. Swipe-ul (miscarea degetului pe ecran) emite sunete specifice, iar pe baza acestor sunete, pot fi recreate amprentele degetelor, care pot fi folosite pentru deblocarea dispozitivelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?