Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire promițătoare în tratarea bolii Alzheimer: O nouă țintă se conturează în cercetare

Publicat:

este o afectiune neurodegenerativa devastatoare care afecteaza peste 50 de milioane de persoane din intreaga lume. O caracteristica patologica cheie a bolii este acumularea de placi beta-amiloide (βA) in creier, ceea ce duce la un declin progresiv al functiei cognitive. Se crede ca microglia, celulele imunitare rezidente in creier, joaca un rol vital in eliminarea placilor βA, functie care este afectata in cazul maladiei Alzheimer.

O echipa de cercetatori de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din (HKUST) a anuntat intr-un comunicat ca a identificat o proteina…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

FOTO. Debutul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale „Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI”

17:20, 17.04.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș gazduiește zilele acestea cea de-a doua ediție a Conferinței naționale cu participare internaționala „Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI", care se va desfașura in perioada 18-19 aprilie, evenimentul…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

India va produce beton din zahar

03:25, 28.03.2024 - In India, oamenii de știința au prezentat un beton de zahar inovator. Publicația noteaza ca la dezvoltarea și producerea unui astfel de material de construcție au participat oameni de știința de la Universitatea din East London și de la companiile Tate & Lyle Sugars și Grimshaw. Se remarca faptul ca…

Studenții Universitații din Bacau viziteaza Centrul de Cercetare REXDAN: O experiența educativa de excepție in domeniul științelor mediului

13:10, 15.03.2024 - Studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au avut o experiența educativa de excepție in data de 12.03.2024, cand au vizitat Centrul de Cercetare REXDAN, parte a Universitații „Dunarea de Jos” din Galați. Studenții, incadrați in programul de studii de licența Biologie, Departamentul…

„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM 

20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…

Concluzia șocanta oamenilor de știința! Un om inghite 5 grame de plastic saptamanal, echivalentul unui card bancar. Totul ajunge in ficat

06:05, 01.03.2024 - Concluzia șocanta oamenilor de știința! Un om inghite 5 grame de plastic saptamanal, echivalentul unui card bancar. Totul ajunge in ficat Saptamanal, oamenii inghit aproximativ 5 grame de plastic. Acest gramaj este echivalentul unui card bancar, potrivit profesorului doctor Dan Vodnar.Concluziile…

Experții HKUST au dezvoltat diagnosticarea Alzheimer

17:55, 21.02.2024 - O echipa de cercetare internaționala condusa de Universitatea de Știința și Tehnologie din Hong Kong (HKUST) a inregistrat o noua performanța in diagnosticarea și managementul bolii Alzheimer (AD). Echipa condusa de Nancy Ip, rector și profesor de știința vieții la HKUST, directorul Centrului pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?