Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De la modificarea genelor la apariţia de noi specii. Cum apar noi specii? De ce găina este înrudită cu Tyrannosaurus rex

Publicat:

Un schelet-fosila complet al unei specii disparute, dinozaurul Triceratops. Oamenii de stiinta folosesc atat dovezi fosile, cat si ADN-ul pentru a urmari evolutia speciilor disparute.Barks/Shutterstock.com Cum apar speciile noi si cum apar tipuri complet noi de organisme? Timpul si separarea sunt factorii cheie. Mai intotdeauna cand oamenii se gandesc la evolutie, ei se gandesc la ideea lui privind selectia naturala, unde un tip de organism evolueaza intr-un fel foarte diferit, pe perioade lungi de timp: cum ar fi transformarea pestilor in animalele terestre sau a primatelor timpurii…

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

„O oportunitate stiintifica incredibila”: Ce spera oamenii de stiinta sa descopere in timpul eclipsei totale de Soare

16:00, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor - cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP.

India va produce beton din zahar

03:25, 28.03.2024 - In India, oamenii de știința au prezentat un beton de zahar inovator. Publicația noteaza ca la dezvoltarea și producerea unui astfel de material de construcție au participat oameni de știința de la Universitatea din East London și de la companiile Tate & Lyle Sugars și Grimshaw. Se remarca faptul ca…

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

China a inventat dronele capabile sa se "multiplice"

00:30, 21.03.2024 - Oamenii de știința din China au dezvoltat drone care se pot imparți in mai multe drone independente in timpul zborului. Despre aceasta scrie South China Morning Post. La aceasta activitate de dezvoltare participa Universitatea de Aeronautica și Astronautica din Nanjing. Potrivit oamenilor de știința,…

Noi detalii in cazul dascalului injunghiat in timpul slujbei, la Buzau: barbatul a fost transferat la un spital din Capitala

10:35, 13.03.2024 - Dascalul in varsta de 38 de ani a primit ingrijiri medicale la Spitalul Județean Buzau, insa medicii au stabilit ca acesta sa fie transferat la un spital din Capitala. Barbatul a suferit o rana de circa 8 centimetri in zona toracelui, fiindu-i atins și unul dintre plamani."Este stabil hemodinamic si…

Noi detalii in cazul dascalului injunghiat in timpul slujbei, la Buzau: barbatul a fost transferat la un spital din Capitala

07:21, 12.03.2024 - Dascalul in varsta de 38 de ani a primit ingrijiri medicale la Spitalul Județean Buzau, insa medicii au stabilit ca acesta sa fie transferat la un spital din Capitala. Barbatul a suferit o rana de circa 8 centimetri in zona toracelui, fiindu-i atins și unul dintre plamani."Este stabil hemodinamic si…

Ce este HyperCharge, disponibila pe noul Redmi Note 13 Pro+ 5G, și de ce ar putea deveni chiar tehnologia ta preferata in 2024

17:35, 14.02.2024 - Hypercharge este o tehnologie de incarcare rapida revoluționara ce se regasește pe noul Redmi Note 13 Pro+ 5G. Aceasta tehnologie permite incarcarea bateriilor smartphone-urilor la viteze uimitoare, reducand semnificativ timpul petrecut la priza.Iata cateva dintre beneficiile principale ale utilizarii…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…


Ce parere ai despre aceasta stire?