Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Date preliminare de la OMS - Varianta Omicron creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală

Publicat:

Riscul de reinfectare in cazul persoanelor care deja s-au infectat cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 este sporit de , au avertizat joi autoritatile sanitare din Africa de Sud si a Sanatatii (OMS), relateaza agentia EFE, potrivit Agerpres.

Cercetatorii din Africa de Sud, tara care a semnalat prima saptamana trecuta aceasta noua varianta detectata intre timp in toate partile lumii, isi intensifica investigatiile pentru a intelege transmisibilitatea, gravitatea si impactul acestei noi variante pentru vaccinarea, diagnosticarea si tratamentul…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pentru a evita confuziile de la inceputul pandemiei, OMS definește clar boala transmisa prin aer

17:25, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oame

Celibatul crește riscul de ingrașare, spun cercetatorii: Femeile sunt mai predispuse sa manance haotic

04:50, 17.04.2024 - Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveala o legatura ingrijoratoare intre singuratatea la femei și tendința lor de a consuma alimente nesanatoase. Femeile care se simt singure tind sa manance mai mult și mai prost. Au o preferința pentru alimentele bogate in zahar.

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Boala mortala care se raspandește in Europa a ajuns la granițele Romaniei. Ce animal de casa o poate transmite

05:51, 12.03.2024 - O noua epidemie a izbucnit in Europa, iar raspandirea ei s-a accelerat in cursul acestui an. In Ungaria, la granița cu Romania, au fost inregistrate cinci cazuri mortale. Infecția bacteriana, prezenta și in alte țari europene, inclusiv Ungaria, este considerata o boala febrila și periculoasa, avertizeaza…

'Boala papagalului' se raspandește la om in Europa. Cum se manifesta infecția care poate provoca pneumonie sau endocardita

09:50, 07.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a avertizat intr-un buletin lansat marți asupra creșterii cazurilor de psitacoza in Europa, scrie Rai News, citat de Rador Radio Romania. Austria, Danemarca, Germania, Suedia și Olanda au raportat in cursul anului 2023 și in primele luni ale anului 2024 cazuri…

OMS zguduie curentul body positivity: Obezitatea e o boala cronica ce poate duce la cancer

02:05, 02.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații zguduie din temelii curentul body positivity, care susține ca aspectul fizic nu e atat de important și ca persoanele obeze pot fi sanatoase, daca fac sport sau gandesc pozitiv. OMS susține insa ca lucrurile nu stau chiar așa și ca obezitatea este in sine o boala cronica.…

Raza de speranța pentru copii din Africa: Un vaccin impotriva malariei prezinta o eficacitate de pana la 78% / Ce preț are

07:35, 03.02.2024 - Un vaccin impotriva malariei, dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor britanici de la Universitatea Oxford, prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici, sugereaza noi date obtinute in urma unui studiu recent, relateaza vineri DPA/PA Media, scrie AGERPRES. Anul trecut, vaccinul R21/Matrix-M a…

Intarzierile privind limitele de poluare a aerului in UE vor duce la sute de mii de decese premature și vor mari decalajul dintre est și vest, spun experții

17:20, 02.02.2024 - Cercetatorii in domeniul respirator avertizeaza ca lipsa de acțiune in privința reducerii poluarii aerului in Uniunea Europeana va „mari inegalitatea” dintre Europa de Est și Europa de Vest, relateaza The Guardian.Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a stabilit direcții privind numarul de particule…


Ce parere ai despre aceasta stire?