Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Data de 10 Mai, marcata de Muzeul National de Istorie a Romaniei printr-o piesa unica, de colectie

Publicat:
Data de 10 Mai, marcata de Muzeul National de Istorie a Romaniei printr-o piesa unica, de colectie

Data de 10 mai reprezinta o zi cu totul aparte pentru fiecare roman, marcand trei momente importante din istoria Romaniei: inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii. In acest context, de Istorie a Romaniei MNIR aduce in atentie o piesa unica din colectia muzeala. Este vorba de afisul tiparit adresat de primarul Comunei "Bucuresci", , catre locuitorii Bucurestiului, prin care se anunta intrarea domnitorului ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol si foto: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce poți face intr-un weekend in București? 4 locații unde te poți relaxa

11:51, 16.05.2024 - Dupa o saptamana aglomerata la serviciu, incepi sa simți apropierea weekend-ului și iți faci deja planuri legate de cum te vei relaxa și ce activitați vei desfașura. Bucureștiul iți ofera mereu, la sfarșit de saptamana, evenimente și locații de vizitat impreuna cu cei dragi ție. Nu este neaparat necesar…

Zi trecuta cu vederea la Buzau, marcata așa cum se cuvine la Ramnicu Sarat

09:50, 12.05.2024 - Vineri, 10 mai 2024, la Ramnicu Sarat a fost organizat un eveniment cu tripla semnificație istorica pentru țara noastra. Armata, autoritațile judetene si locale, unitatile de invatamant si instituțiile publice și-au dat mana in cadrul unui eveniment dedicat celebrarii zilei de 10 Mai, moment ce marcheaza…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Coroana de otel a regilor Romaniei, adusa in prim plan, cu ocazia zilei de 10 Mai

19:55, 10.05.2024 - Simbol al independentei si al intregirii tarii, coroana regala a fost folosita pentru prima data de catre regele Carol I cu prilejul incoronarii ca rege si a proclamarii Regatului Romaniei in ziua de 10 22 mai 1881. Primul rege al Romaniei si a manifestat dorinta ca aceasta coroana, realizata dupa un…

Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei", catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:15, 11.04.2024 - "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei catalog de colectie, 354 de pagini, 2023. "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, este un catalog de colectie al Muzeului National…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Lansarea atelierelor educationale din cadrul proiectului Traditie in lut – In siajul artistilor ceramisti

14:10, 06.04.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei si partenerii sai anunta demararea atelierelor educationale din cadrul proiectului "Traditie in lut ndash; In siajul artistilor ceramisti". Astfel, un prim atelier, cu titlul "Incursiune in arta ceramicii romanesti" va fi organizat de catre Muzeul National de Istorie…

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

Povestea fizicianului-folkist care a vandut mii de CD-uri cu muzica cantata la teremin: „Primul sunet de fierastrau l-a auzit pe la noua ani”

10:05, 09.03.2024 - Benedict Popescu (73 de ani) intoarce toate privirile pe Calea Victoriei din București cantand la un intrument special care reda sunetul unui fierastrau. Vorbim de un teremin „adaptat” cu ideile inovatoare ale artistului. Benedict Popescu a absolvit Facultatea de Fizica a Universitații București, iar…

Astazi in istorie: De la nașterea umanismului la lupta pentru independența, o calatorie prin evenimentele marcante ale zilei de 6 martie

09:05, 06.03.2024 - De la schimbari de paradigme in sfera religioasa și descoperiri geografice care au extins orizonturile umanitații, pana la confruntari eroice și progrese științifice ce au redefinit cunoașterea, ziua de 6 martie a fost martora unor evenimente importante care au traversat spectrul umanitații.


Ce parere ai despre aceasta stire?