Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Coroana de otel a regilor Romaniei, adusa in prim plan, cu ocazia zilei de 10 Mai

Publicat:
Muzeul National de Istorie a Romaniei: Coroana de otel a regilor Romaniei, adusa in prim plan, cu ocazia zilei de 10 Mai

Simbol al independentei si al intregirii tarii, coroana regala a fost folosita pentru prima data de catre regele Carol I cu prilejul incoronarii ca rege si a proclamarii in ziua de 10 22 mai 1881. Primul rege al Romaniei si a manifestat dorinta ca aceasta coroana, realizata dupa un proiect al lui , sa fie confectionata la , din otelul unuia dintre tunurile capturate de ostasii romani in confruntarea cu trupele turcesti la Plevna, in anul 1877. Ulte ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol si foto: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mesajul primarului municipiului Targoviște, Cristian Daniel Stan, cu ocazia Zilei  Independenței Naționale a Romaniei

12:21, 11.05.2024 - Mesajul primarului municipiului Targoviște, Cristian Daniel Stan, cu ocazia Zilei  Independenței Naționale a Romaniei. „Romania are cateva borne istorice absolut remarcabile in trecutul tumultuos. Cu litere ingroșate, ziua de 10 mai 1877 e marturia scrisa a proclamarii independenței fața de Imperiul…

Data de 10 Mai, marcata de Muzeul National de Istorie a Romaniei printr-o piesa unica, de colectie

14:50, 10.05.2024 - Data de 10 mai reprezinta o zi cu totul aparte pentru fiecare roman, marcand trei momente importante din istoria Romaniei: inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii. In acest context, Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR aduce in atentie o piesa…

Coroana reginei Maria, expusa timp de o luna la Iași. Valoreaza 25 de milioane de euro. „A fost bijuteria cea mai stralucitoare din evantaiul manifestarilor destinate incoronarii”

13:05, 10.05.2024 - Unul dintre cele mai importante obiecte din patrimoniul Romaniei este expus incepand din 9 mai, timp de o luna, la Palatul Braunstein din Iași. Este vorba despre coroana din aur masiv „inaugurata” de regina Maria cu ocazia incoronarii din octombrie 1922. Libertatea a discutat cu istoricul ieșean Claudiu…

Expozitia deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei Arta religioasa. Forma. Continut. Sens(VIDEO)

19:41, 20.03.2024 - O copie la scara naturala, pe panza, a iconostasului de la Manastirea Stavropoleos, o valoroasa piesa de sculptura brancoveneasca, cu icoane ce provin din doua medii artistice diferite, arta brancoveneasca si icoana ruseasca, unele dintre ele foarte vechi sec. al XVIII lea , poate fi admirata la Muzeul…

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

Mihai-Cristian Lazar, Primarul orașului Șimleu Silvaniei: La multi ani cu ocazia zilei de 8 martie!

10:45, 08.03.2024 - Cu ocazia zilei de 8 Martie, ma adresez doamnelor și domnișoarelor cu cele mai alese cuvinte de felicitare.Va doresc sa aveți o primavara eterna in suflet, o viața fericita și plina de bucurii, liniște și armonie in familie, impliniri in tot ceea ce faceți.Sa fiti mereu apreciate, respectate și admirate…

Mesajul primarului turdean Matei Cristian cu ocazia zilei de 1 Martie

12:30, 01.03.2024 - Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian a transmis un mesaj de ganduri bune și bucurie la inceput de primavara. „Dragi prieteni, cu prilejul primei zile de primavara, va transmit cele mai frumoase ganduri de bine și bucurie! Marțișorul este un simbol al inceputului primaverii, un moment al renașterii…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?