Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Daciana Sârbu: E prioritară combaterea inegalităţilor în materie de sănătate dintre statele membre UE

Publicat:

Datele provin din cel mai recent raport lansat de World Obesity Federation, cu ocazia zilei mondiale de lupta impotriva obezitații. La nivelul Uniunii Europene, e nevoie de legislație puternica pentru politici de prevenție eficiente, dar și de combaterea inegalitaților in materie de sanatate dintre statele membre, a aratat eurodeputata social-democrata, care este vicepreședinta a Comisiei de din .

Prevenția nu inseamna același lucru peste tot in UE, fiind puternic marcata de inegalitațile din domeniul sanatații, a subliniat deputata europeana: „Deja…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Romanii sunt ultimii la la plata pe ora de munca. Cu cat se platește in alte țari

21:25, 26.04.2024 - In ceea ce privește plata pe ora, romanii ocupa ultimul loc in Europa, cu un cost de munca pe ora de aproximativ trei ori mai mic decat media Uniunii Europene. In timp ce costurile cu forța de munca au crescut in UE cu 5,3% in ultimul an, statele din Europa de Est au inregistrat creșteri și mai accentuate…

Incetinire economica și insolvențe in creștere: care sunt perspectivele pentru companiile din ECE?

15:30, 25.04.2024 - • Insolvențele in Europa Centrala și de Est (CEE) in creștere in 2023 • Noua țari au inregistrat un numar mai mare de insolvențe (Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Romania1), iar trei țari au raportat scaderi ale acestora (Bulgaria, Croația și Letonia)…

Comisia Europeana, raport anual privind Schengen

17:26, 16.04.2024 - Mai mult de jumatate de miliard de calatori au vizitat spatiul Schengen in 2023, atingandu-se 92% din nivelurile anterioare pandemiei, din 2019, ceea ce a contribuit in mod semnificativ la economia Uniunii Europene, indica raportul anual privind starea spatiului Schengen publicat marti de Comisia Europeana.…

Eurostat: Romania, pe locul 21 din 27 ca putere de cumparare intre statele UE

23:05, 27.03.2024 - Romania se afla pe pozitia 21 din cele 27 de state membre UE in ceea ce priveste Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat prin puterea de cumparare, respectiv 22% sub media UE, depasind Ungaria, Croatia, Slovacia, Letonia, Grecia si Bulgaria, potrivit datelor Eurostat. La nivel european,…

Cand se schimba ora și de ce nu am renunțat la ora de vara

15:00, 10.03.2024 - Romania va trece la ora de vara in noaptea de sambata, 30 martie, spre duminica, 31 martie, cand ceasurile se dau inainte cu o ora. Ora 3.00 va deveni ora 4.00. Astfel ca duminica, 31 martie, devine cea mai scurta zi a anului, cu doar 23 de ore. De ce nu a renunțat Romania la ora de vara In ultimii…

Salariul a ajuns sa fie inghițit de mancare. Sondajul Eurostat care arata pe ce se duc banii romanilor, in comparație cu restul Europei

11:01, 05.03.2024 - Un sondaj Eurostat recent evidențiaza faptul ca romanii aloca cea mai mare parte a veniturilor lor lunare pentru achiziționarea alimentelor. In clasamentul european, țara noastra ocupa primul loc cu un procent de 23,7%, subliniind astfel provocarile economice cu care se confrunta cetațenii Romaniei…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

09:40, 16.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?