Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Curtea de Justiție a UE pune Grecia la zid din cauza accizelor infime pe care pe aplică micilor distilării

Publicat:

Grecia a incalcat legislatia UE prin faptul ca percepe accize reduse de la micii producatori ocazionali bauturi alcoolice, a decis joi Curtea de Justitie a , sustinand o plangere depusa de , informeaza DPA, potrivit agerpres.ro.

Cazul priveste tsipouro si tsikoudia, doua bauturi spirtoase distilate din tescovina in nordul Greciei si in insula Creta.

Grecia percepe de la micii producatori ocazionali de bauturi spirtoase o acciza semnificativ mai mica. In timp ce marile distilerii platesc o acciza standard de 50%, micile distilerii platesc o acciza

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana da in judecata Bulgaria: Situație tensionata in Europa

10:35, 26.04.2024 - Comisia Europeana este pe punctul de a depune o plangere la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru faptul ca Bulgaria nu respecta legislația in domeniul achizițiilor publice. Acest lucru reiese din pachetul de sancțiuni din aprilie pentru neindeplinirea angajamentelor care decurg din aderarea…

Romania, condamnata de CJUE la plata a 1,5 milioane euro pentru ca nu a inchis 68 de depozite de deseuri ilegale

16:30, 07.03.2024 - Ministerul Finantelor a fost informat de catre Ministerul Afacerilor Externe ca, in data de 14 decembrie 2023, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a pronunțat hotararea in cauza C-109/22, prin care obliga Romania la plata catre Comisia Europeana a unei penalitați cu titlu cominatoriu in cuantum…

Comisia Europeana baga in faliment orașele din Romania

17:00, 29.02.2024 - Guvernul a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene sa plateasca peste doua milioane de euro penalitați și sume forfetare Comisiei Europene pentru nerespectarea ordinului de inchidere a tuturor celor 68 de depozite neconforme de deșeuri din țara. Banii vor fi recuperați din bugetele orașelor…

Dreptul la justiție: romanii pot solicita despagubiri pentru cancerul cauzat de poluare

12:31, 22.02.2024 - Pentru prima oara, rezidenții din zone puternic poluate, unde se constata nerespectarea standardelor de calitate a aerului prin masuratori, vor avea dreptul de a accesa sistemul judiciar și de a cere compensații pentru impactul asupra sanatații cauzat de inacțiunea autoritaților publice."Este o victorie…

Romanii vor putea cere despagubiri daca s-au imbolnavit de cancer din cauza poluarii

09:15, 22.02.2024 - Romanii vor putea cere despagubiri daca s-au imbolnavit de cancer din cauza poluarii, prevede o Directiva Europeana. Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni,…

Raport devastator al Comisiei Europene. Firmele din Romania platesc cel mai mare preț la energie din intreaga Uniune Europeana

22:36, 15.02.2024 - Companiile din Romania si Ungaria platesc cele mai mari preturi la energie din Uniunea Europeana, de aproape trei ori mai mari decat cele platite de firmele din Finlanda, arata raportul anual privind piata unica si competitivitatea, publicat miercuri de Comisia Europeana, transmite DPA.Potrivit documentului,…

Comisia solicita Romaniei sa inchida și sa reabiliteze depozitele ilegale de deșeuri

15:35, 07.02.2024 - Comisia Europeana a decis sa trimita Romaniei un aviz motivat pentru nerespectarea integrala a Directivei privind depozitele de deșeuri și a Directivei-cadru privind deșeurile. Directiva privind depozitele de deșeuri impune statelor membre sa ia masurile necesare pentru inchiderea și reabilitarea depozitelor…

Radierea cauzei C-455/22, Comisia Europeana impotriva Romaniei, de pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene

14:25, 29.01.2024 - Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Energiei saluta decizia Comisiei Europene de a se desista in cauza C-455/22 și ordonanța Curții de Justiție a Uniunii Europene prin care respectiva cauza a fost radiata de pe rolul sau. Aceste evoluții sunt consecința…


Ce parere ai despre aceasta stire?