Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum scapi de bacteria care provoacă ulcer

Publicat:

pylori (H. pylori) a fost identificata in 1982 ca fiind cea care favorizeaza ulcerul gastric. Netratata, boala poate duce in timp la cancer de stomac. Capabila sa traiasca in zona acida a stomacului, bacteria Helicobacter pylori ataca mucoasa stomacului și poate provoca inflamații. Inflamațiile duc la balonare, dureri abdominale, greața, varsaturi, arsuri la stomac și pierderea apetitului. In timp ce la unii oameni boala este asimptomatica, altele sunt afectate de gastrita cronica multa vreme. In mucoasa stomacului și a intestinului subțire se pot dezvolta in timp rani. O…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

Primul caz de febra tifoida din 2024, la Spitalul Victor Babes din București. Netratata, boala poate duce la deces

12:00, 30.03.2024 - Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Capitala, a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca anul acesta a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia. Anul trecut au mai existat alti trei pacienti…

Primul caz de febra tifoida din 2024, la Spitalul Victor Babes din Capitala. „Este o boala perfect prevenibila prin vaccinare”

18:40, 29.03.2024 - Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, din Capitala, a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, in 2024, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia.Anul trecut, in Romania, au mi existat trei cazuri…

Boala grava care provoaca amețeala și durere in piept

09:55, 19.03.2024 - Starile frecvente de amețeala, respirația dificila și durerea in piept pot fi manifestarile clinice ale unei boli grave, care, in lipsa tratamentului potrivit, duce la complicații. Stenoza aortica inseamna ingustarea sau blocarea valvei aortice, una dintre valvele inimii, care permite sangelui sa…

„Mergeam cațiva metri și simțeam nevoia sa ma opresc”

10:45, 11.03.2024 - Claudicația sau crampele musculare dureroase la nivelul picioarelor, disconfortul in timpul mersului care dispare in repaus, senzația de picioare reci sau grele sunt doar cateva dintre semnele și simptomele care pot indica apariția arteriopatiei obliterante, o boala cardiovasculara ce poate avea consecințe…

USR si Forta Dreptei, motiune simpla depusa impotriva ministrului Finantelor, cu titlul ”Ministrul Bolos, inventatorul si pazitorul taxei pe boala trebuie sa plece”

16:55, 26.02.2024 - In conformitate cu articolului 12 din Constitutie si a articolului 189 din regulamentul Camerei Deputatilor, va anunt ca deputatii USR si Forta Dreptei depun motiunnea simpla ”Ministrul Bolos, inventatorul si pazitorul taxei pe boala trebuie sa plece”, a anuntat in sedinta de plen Ionut Molsteanu.  …

Lepra, o boala demult uitata, depistata in Statele Unite

22:15, 24.02.2024 - Lepra parea ca a disparut și, totuși, e  prezenta in unele zone ale globului, chiar și in Florida unde a revenit cu cateva luni in urma. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații , 200.000 de noi cazuri de lepra sunt raportate anual. Cunoscuta și sub numele de maladia Hansen, provocata de bacilul Mycobacterium…

Medicament contra colitei ulcerative, aprobat de Comisia Europeana

23:15, 20.02.2024 - Comisia Europeana a aprobat un medicament al companiei Pfizer destinat tratamentului pacienților diagnosticați cu colita ulcerativa. Este vorba despre medicamentul Velsipity,  susținut inca din decembrie de experții Agenției Europene a Medicamentului. Noua molecula poate fi folosita in cazul pacienților…


Ce parere ai despre aceasta stire?