Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum să te aperi de pericolul Deepfake: Câți bani au pierdut o pensionară din Vaslui ori un director din Marea Britanie - Ghid DNSC

Publicat:
Cum să te aperi de pericolul Deepfake: Câți bani au pierdut o pensionară din Vaslui ori un director din Marea Britanie - Ghid DNSC

Atacatorii pot imita perfect vocea unei persoane dragi pentru a va pacali și a va fura banii prin intermediul tehnologiei Deepfake, atenționeaza luni Directoratul Național de (DNSC), care a lansat un ghid despre cum sa identifici și sa te aperi acest fenomen. In acest an, o pensionara din Vaslui a pierdut 52.000 de lei, iar in 2019, un Deepfake audio a fost folosit pentru a inșela directorul general al unei companii din cu 220.000 de euro.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol si foto: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Combaterea fenomenului Deepfake: Ghidul DNSC pentru detectare și prevenire

15:55, 23.04.2024 - Deepfake-urile au devenit o amenințare majora in peisajul fraudelor online, iar pentru a ajuta publicul sa se protejeze, Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC) a lansat un ghid informativ și un test online. Acest ghid iși propune sa ofere instrumente și cunoștințe pentru identificarea…

Indicii pentru depistarea Deepfake. Cum pot fi identificate materialele online trucate. Ghid DNSC

18:31, 01.04.2024 - Indicii pentru depistarea Deepfake. Cum pot fi identificate materialele online trucate. Ghid DNSC Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC) a lansat Ghidul privind identificarea materialelor de tip Deepfake. Acest ghid are ca obiectiv principal protejarea și educarea publicului cu privire…

DNSC lanseaza Ghidul privind identificarea materialelor de tip Deepfake

15:26, 01.04.2024 - Sursa: dnsc.ro Odata cu creșterea rapida a tehnologiei Deepfake, este crucial sa fim la curent cu instrumentele potrivite pentru a identifica și gestiona conținutul falsificat care circula online. In acest sens, utilizarea unui ghid pentru detectarea Deepfake-urilor devine esențiala pentru toți utilizatorii.…

Cum putem identifica un deepfake și ce sa facem daca suntem victimele unei manipulari online. Ghidul DNSC

11:55, 01.04.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a lansat luni „Ghidul privind identificarea materialelor de tip Deepfake”, instrument conceput pentru intelegerea fenomenului de raspandire de conținut falsificat in mediul online. Obiectivul ghidului este de a educa publicul sa constientizeze pericolul…

Tentative de frauda prin apeluri false in numele DNSC / Romanii pot fi furați de doua ori

10:01, 22.03.2024 - Eveniment Tentative de frauda prin apeluri false in numele DNSC / Romanii pot fi furați de doua ori martie 22, 2024 09:57 Directoratul Național pentru Securitate Cibernetica (DNSC) atrage atenția asupra unei noi metode gasite de atacatorii cibernetici in incercarea de a pacali romanii. Alerta…

Cum poți fi furat de doua ori printr-o noua frauda: Falși angajați ai DNSC suna oamenii sub pretextul ca-i ajuta sa-și recupereze banii pierduți

20:10, 21.03.2024 - Atacatorii au gasit o metoda de a le fura de doua ori banii celor care nu sunt atenți cui dau datele personale. Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC) a avertizat joi asupra unui nou tip de atac, prin care persoane care pretind ca ar fi angajați ai DNSC suna de pe numere aparent valide…

Cerere de rascumparare de 3,5 bitcoin dupa atacul asupra spitalelor. DNSC: Sa nu fie platita, sa nu se ia legatura cu atacatorii

13:10, 13.02.2024 - Exista o cerere de rascumparare de 3,5 BTC, echivalentul a aproximativ 157.000 de euro, dupa atacul cibernetic care a afectat activitatea mai multor spitale, a anunțat marți Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC). Instituția recomanda sa nu fie luata legatura cu atacatorii si sa nu fie…

Atenție! Atacatorii cibernetici se pot folosi de mesaje care par de la firme de curierat sau shopping online pentru a frauda

00:00, 09.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a transmis un nou avertisment cu privire la fraude cunoscute ca “SMishing”, pe care le pot derula atacatorii cibernetici, folosindu-se de mesaje care par a proveni de la firme de curierat sau de shopping online. ”Mesajele de la curieri…


Ce parere ai despre aceasta stire?