Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creştinii sărbătoresc astăzi Întâmpinarea Domnului! Copiii sunt unşi cu grăsime de urs pentru a fi puternici şi sănătoşi

Publicat:

, cunoscuta in popor si sub denumirea Stretenia (dupa numele vechi slavon), este sarbatoarea anuala a zilei in care , conformandu-se Legii (Lev. XII, 8), a mers la templul din Ierusalim, la 40 de zile dupa nasterea Domnului, pentru curatirea ei.

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce se schimba data Pastelui in fiecare an

16:00, 01.05.2024 - Calcularea datei la care creștinii sarbatoresc  Paștele  ține doua fenomene naturale, unul cu data fixa – echinocțiul de primavara, iar altul cu data schimbatoare – luna plina. Calcularea datei la care creștinii sarbatoresc Paștele ține doua fenomene naturale, unul cu data fixa – echinocțiul de primavara,…

Ortodocșii sarbatoresc Duminica Floriilor: De ce se mananca pește in aceasta zi

09:35, 28.04.2024 - Crestinii ortodocsi praznuiesc, astazi 28 aprilie, Floriile. Sarbatoarea marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Tot in aceasta zi sunt sarbatoriți cei care poarta nume de flori.

Calendar Ortodox 27 aprilie 2024 - Sfantul Apostol Simeon. Tot astazi, creștinii celebreaza Sambata Floriilor

10:20, 27.04.2024 - An de an, pe data de 27 aprilie este sarbatorit Sfantul Apostol Simeon. Anul acesta, in 2024, creștinii celebreaza astazi și Sambata Floriilor, ziua de dinaintea Intrarii Domnului in Ierusalim. Este dezlegare la ulei și vin.

Crestinii ortodocși si greco-catolici vor celebra duminica Floriile: cați romani isi sarbatoresc onomastica

04:50, 27.04.2024 - Crestinii ortodocși si greco-catolici vor celebra duminica Floriile, informeaza Rador Radio Romania.Crestinii ortodocși si greco-catolici celebreaza duminica Floriile sau intrarea Domnului Iisus Hristos in Ierusalim.

De ce crestinii sarbatoresc Sfintele Paști la date diferite? Care este regula prin care se stabilește data Sfintelor Paști?

11:35, 16.04.2024 - De ce crestinii sarbatoresc Sfintele Paști la date diferite? Care este regula prin care se stabilește data Sfintelor Paști? Exista posibilitatea celebrarii acestei sarbatori la aceeași data pentru toți creștinii? Alaturat, puteți gasi raspunsuri la aceste intrebari. Ne explica preotul catolic Adrian…

25 Martie, Buna Vestire: creștinii sarbatoresc nașterea lui Iisus

11:20, 25.03.2024 - Buna Vestire este o sarbatoare creștina celebrata in data de 25 martie, in amintirea momentului in care Arhanghelul Gabriel a anunțat-o pe Fecioara Maria ca-l va naște pe Iisus din Nazaret.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:46, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intimpinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:31, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.


Ce parere ai despre aceasta stire?