Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creşterea temperaturilor măreşte riscul toxiinfecţiilor alimentare

Publicat:

Cresterea temperaturilor mareste riscul toxiinfectiilor alimentare   Arhiva foto: Ionuț Iamandi.

Inspectorii sanitar-veterinari îi sfatuiesc pe consumatori sa cumpere produse alimentare care sunt depozitate în conditii corespunzatoare de temperatura si igiena si numai din locuri sau spatii care au toate avizele necesare la zi.

Este recomandat ca toate alimentele de origine animala, carnea, laptele, lactatele si ouale sa fie pastrate în frigider la temperaturi cuprinse între 0 si 4 grade Celsius, iar alimentele gatite sa fie pastrate în recipiente…

Citeste articolul mai departe pe romania-actualitati.ro…  

Sursa articol: romania-actualitati.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vremea 3-16 iunie 2024. Dupa vijelii și grindina, vin caldurile sufocante. Temperaturi de pana la 36 de grade Celsius

16:45, 03.06.2024 - ANM anunța luni, 3 iunie, ca regimul termic prognozat pentru urmatoarele doua saptamani (3 - 16 iunie) va sta sub semnul unor valori termice mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta perioada, precum si al instabilitații atmosferice ce isi va face simtita prezenta in mod accentuat in majoritatea…

Substanța care ar putea explica explozia de cancere și tumori la tineri: Se gasește din plin in carnea roșie și zahar

22:40, 19.04.2024 - Oamenii de știința cred ca au descoperit o veriga lipsa intre modul in care consumul de junk food crește riscul de cancer. Un studiu recent  a descoperit ca substanțele chimice produse atunci cand se consuma junk food cresc riscul de cancer. Alimentele nesanatoase, precum carnea roșie și zaharul, ar…

Inspectorii sanitar-veterinari si cei de la Protectia Consumatorilor au intensificat verificarile in toate spatiile in care se vinde carne

17:10, 18.04.2024 - Inspectorii sanitar-veterinari si cei de la protectia consumatorilor au intensificat in aceasta perioada verificarile in toate spatiile in care se vinde carne. Este cercetat traseul produselor – de la abatoarele in care sunt sacrificate animalele, pana la restaurante si supermarket-uri. Recomandarea…

Controale pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare in perioada sarbatorilor Pascale. Precizari din partea DSVSA Alba

11:10, 02.04.2024 - Direcția Sanitara Veterinara și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a demarat, de la inceputul lunii martie, verificarile specifice pentru a asigura siguranța alimentara in perioada premergatoare sarbatorilor Pascale. Scopul principal al acestor acțiuni este prevenirea apariției toxiinfecțiilor…

Scadere record a producției de energie la CEO

05:10, 02.04.2024 - Scadere record a cererii de energie pe baza de carbune in ultimele zile. Creșterea temperaturilor și reducerea numarului de mari consumatori a facut ca la finalul lunii martie, inceputul lunii aprilie consumul de energie electrica la nivel național sa inregistreze o scadere semnificativa. S-a ajuns…

Amenzi de 2,85 milioane de lei pentru practici frauduloase la produsele lactate

17:35, 26.03.2024 - Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi in valoare de 2,85 milioane de lei si au retinut 17.083 kilograme de produse lactate. Sancțiunile au fost aplicate in urma unor controale pentru verificarea autenticitatii si a parametrilor de calitate ai unor produse alimentare obtinute prin procesarea…

Ce alimente se ieftinesc odata cu adoptarea legii risipei alimentare. Magazinele, obligate sa vanda la preț redus sau sa doneze

14:01, 16.03.2024 - Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru reducerea risipei alimentare. Consumatorii vor putea beneficia de preturi reduse la alimente inainte de data expirarii si va fi simplificata procedura prin care organizatiile neguvernamentale pot sa primeasca alimente care nu au grad mare de perisabilitate.…

Magazinele, obligate sa vanda la preț redus sau sa doneze alimentele inainte de data expirarii. Legea pentru reducerea risipei alimentare a fost promulgata.

14:25, 15.03.2024 - Consumatorii vor putea beneficia de preturi reduse la alimente inainte de data expirarii, iar procedura prin care organizatiile neguvernamentale pot sa primeasca produse care nu au grad mare de perisabilitate va fi simplificata.


Ce parere ai despre aceasta stire?