Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cozonacul de Paști ”Somodi” de la Rimetea, unic în România. Rețetă de 300 de ani, din bucătăria maghiară

Publicat:

Pentru ca se apropie , va spunem ca Rimetea este singura localitate din tara unde se prepara, special cu acest prilej, cozonaculSomodi“. Veche de peste trei sute de ani, reteta presupune faptul ca in loc de nuca sau cacao, in cozonac se pune scortisoara. Reteta este transmisa din generatie in generatie si este […]

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta alimentara inainte de Sarbatorile Pascale: Pui contaminat cu salmonella și legume pline de pesticide descoperite de ANPC

14:20, 26.04.2024 - Cu doar cateva zile inainte de Sarbatorile Pascale, țara noastra se confrunta cu o alarma alimentara serioasa, dupa ce inspectorii Autoritații Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit mai multe cazuri de pui contaminat cu salmonella și legume contaminate cu pesticide in mai multe…

Brandul Arctic lanseaza campania „Din dragoste pentru bucataria Arctic”, o reinterpretare a celor mai cautate opt rețete din Romania

18:16, 24.04.2024 - Brandul Arctic lanseaza un nou proiect digital prin care propune reinterpretarea unor retețe familiare, in variante inedite, adaptate noilor stiluri culinare. Campania „Din dragoste pentru bucataria Arctic” propune o serie de video culinare captivante și ușor de urmarit, care implica transformarea celor…

Cozonac mare și pufos dupa o rețeta veche de 170 de ani. Marii bucatari nu uitau niciodata de acest ingredient secret

10:50, 07.04.2024 - Dupa cum bine știe toata lumea, atat de Paște, cat și de Craciun, bunicile se grabeau sa faca cel puțin un cozonac mare și pufos, dar cum ar fi sa faci unul dupa o rețeta veche de 170 de ani, la care marii bucatari nu uitau niciodata de ingredientul secret? Cozonacul, nelipsita tradiție de Paște […]…

VIDEO | „Muschiuletul de padure” sau mancarea de urzici, o reteta veche de peste 100 de ani culeasa din satul Talasman

01:10, 27.03.2024 - BUCATAREALA…Zilele acestea in padurea de la Talasman din comuna Vinderei este zarva mare. In rezervatia naturala unde cresc singurii ghiocei protejati din Romania, culegatorii de urzici dau navala. Ce e mai bun in post decat o mancare care sa contina urzici? Fie ca sunt puse in borsul cu cartofi sau…

Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, și-a descoperit pasiunea pentru gatit inca din copilarie: „Bucataria m-a ales”

13:20, 13.03.2024 - Mai sunt cinci zile pana la premiera maraton a sezonului 13 Chefi la cuțite! Pe 18, 19 și 20 martie, de la 20:30, la Antena 1, va incepe nou capitol in bucataria celui mai apreciat cooking show din Romania: Chef Ștefan Popescu, Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia și Chef Alexandru Sautner sunt…

Comuna din Transilvania desemnata destinație turistica in 2024. Este vizitata anual de peste 100.000 de oameni

14:45, 26.02.2024 - Membrii Clubului Presei de Turism – FIJET Romania au ales comuna Rimetea din județul Alba drept destinația anului 2024 in Romania, pe primul loc, in proiectul intitulat „Destinațiile FIJET Romania”, ajuns la cea de-a doua ediție.

Langosi de post, reteta veche. Ce pun unguroaicele in aluat, doar asa ies pufosi

13:50, 21.02.2024 - Langoșii sunt unul dintre cele mai iubite preparate, indiferent ca sunt de post sau nu. Cele fara ou, lapte sau branza sunt la fel de delicioase precum cele clasice, dar conteaza foarte mult modul de preparare și ingredientele pe care le folosești. Ce pun unguroaicele in aluat pentru a ieși pufoși.…

Daca in Romania doua vloggerițe s-au certat pe rețeta de eclere, in India subiectul fierbinte este: Cine a inventat puiul cu unt

22:10, 04.02.2024 - Disputele culinare duc la tribunal. Și nu doar in Romania, unde vloggerițele Jamila și Laura Laurențiu s-au judecat pe o rețeta de eclere la tava. In India, subiectul fierbinte este: cine a inventat puiul cu unt? Preparatul, unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare din India, dar care a ajuns…


Ce parere ai despre aceasta stire?