Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Copiii născuţi prematur prezintă un risc crescut de tulburări de autism şi de atenţie

Publicat:

Cercetatorii de la din Londra au utilizat un RMN pentru a examina conexiunile specifice din creierul a 66 de copii, dintre care 47 s-au nascut inainte de saptamana a 33-a de gestație, iar restul de 19 copii au venit pe lume la termen, potrivit Agerpres. Autorii s-au concentrat asupra conexiunilor din creier dintre talamus, centrul reflexelor emoționale, și cortex, materia cenușie din jurul emisferelor cerebrale care joaca un rol cheie in multe funcții cognitive.

Oamenii de știința britanici au descoperit ca cei nascuți in perioada normala de gestație au avut structuri…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Un barbat mai avea doar noua luni de viața și totul s-a schimbat datorita unui tratament revoluționar

00:06, 14.03.2024 - Un barbat in varsta de 41 de ani, diagnosticat cu glioblastom  – cancerul creierului cel mai agresiv -, caruia medicii ii mai dadeau doar noua luni de viața, a supraviețuit datorita unui tratament revoluționar. Barbatul, diagnosticat in octombrie 2022 cu glioblastom, ar mai fi avut de trait doar noua…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Copiii nascuți in pandemie au un „scut de protecție” impotriva unor boli. Oamenii de știința au descoperit care este motivul

09:45, 10.03.2024 - Copiii nascuți in timpul pandemiei, cand masurile de distanțare sociala erau in vigoare, au dezvoltat o „protecție fascinanta” impotriva afecțiunilor comune, precum alergiile, potrivit unui nou studiu, transmite Sky News.

3 zodii iși vor schimba viața radical in aceasta primavara

07:05, 04.03.2024 - Numerologul Mihai Voropchievici a vorbit la Antena 3 CNN despre nativii zodiacului care iși vor schimba viața la 180 de grade in aceasta primavara. Racii vor simți o atracție puternica catre toți oamenii din jurul lorAceasta primavara le ofera nativilor din zodia Rac oportunitați de conectare emoționala,…


Ce parere ai despre aceasta stire?