Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cît de periculos este uleiul în care prăjim cartofii

Publicat:

Cartofii prajiti va ingrasa foarte tare. Nutritionistii spun ca un cartof copt sau fiert are 80 kcal/gram, iar unul prajit ajunge si la 400 kcal/gram. Prima consecinta este ca ingrasa, iar de aici apar boli grave precum hipertensiune arteriala, accidente vasculare cerebrale, diabet, boli cardiovasculare etc. Tocmai de aceea, specialistii ne sfatuiesc sa renuntam la prajirea alimentelor in uleiuri

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Uleiul vegetal, un pericol pentru sanatate? Nutriționiștii explica

22:10, 25.04.2024 - Untura sau uleiul vegetal? Care varianta este mai sanatoasaIn urma cu cațiva ani, oamenii de la sate foloseau untura de porc la prajit sau la prepararea anumitor mancaruri sau chiar prajituri. Ulterior, au aparut uleiul de canola și cel de floarea-soarelui, iar acestea au lasat untura oarecum in urma…

Suc de castraveți: beneficii pentru sanatate și reacții adverse

15:46, 25.04.2024 - Aflați din randurile urmatoare care sunt mai exact beneficiile consumului zilnic de suc de castraveți. In plus, descoperiți și care sunt potențialele reacții adverse, la care cu siguranța ar trebui sa acordați mare atenție.Beneficiile sucului de castravețiPoate ajuta la pierderea in greutateSucul de…

Vitamina ideala pentru sanatatea inimii. Cum sa o incluzi in stilul tau de viața

14:51, 25.04.2024 - Deși se considera pe scara larga ca vitaminele pot fi furnizate in organism de suplimente, medicii recomanda sa ne procuram anumite vitamine din alimentație. Inclusiv pe cele cruciale pentru sanatatea inimii.Vitamina ideala pentru sanatatea inimiiIn viziunea medicului cardiolog Bradley Serwer, o dieta…

Uleiul vegetal, un pericol pentru sanatate? Nutriționiștii explica

14:35, 25.04.2024 - Untura sau uleiul vegetal? Care varianta este mai sanatoasaIn urma cu cațiva ani, oamenii de la sate foloseau untura de porc la prajit sau la prepararea anumitor mancaruri sau chiar prajituri. Ulterior, au aparut uleiul de canola și cel de floarea-soarelui, iar acestea au lasat untura oarecum in urma…

Alimentele care nu ar trebui sa fie consumate dupa 60 de ani

15:50, 27.03.2024 -   Terapeuții din intreaga lume avertizeaza ca metabolismul incetinește odata cu trecerea anilor, astfel ca sistemul digestiv face fața mult mai greu digestiei și asimilarii alimentelor. Mai ales cele grele și nu foarte utile – alimentele de conveniența, alimentele grase și picante, fast-food-ul etc.…

Legumele care inlocuiesc cartofii in post. Carmen Bruma, sfaturi pretioase pentru a nu te ingrasa in aceasta perioada

10:05, 25.03.2024 - Postul Paștelui este o perioada de mari restrictii culinare pentru creștini. Acest post este cel mai greu și mai aspru din an. Timp de 40 de zile, credincioșii trebuie sa se abțina de la carne, lapte, branza și oua. Multe gospodine prefera sa faca tocana de cartofi, pentru ca aceasta leguma este la…

Faina, uleiul și zaharul s-au ieftinit, cartofii s-au scumpit: evoluția la zi a prețurilor de consum (tabel)

11:35, 13.03.2024 - Laptele de vaca, ouale, faina și uleiul sunt cateva dintre alimentele ale caror prețuri s-au ieftinit in luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, conform datelor Institutului National de Statistica (INS). De cealalta parte, cartoful, una dintre cele mai folosite legume in bucataria romaneasca, s-a…

il cumparam din supermarketuri, și este mult mai periculos decat zaharul

09:50, 06.02.2024 - Exista un produs pe care ar trebui sa-l scoți imediat din alimentație. Medicul Wasim Nazer spune ca acționeaza ca un catalizator pentru cancer. Cercetarile efectuate de oamenii de știința arata ca persoanele risca sa se imbolnaveasca mult mai repede, scrie dcmedical.ro. Oamenii de știința trag un semnal…


Ce parere ai despre aceasta stire?