Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii spun că au identificat cea mai adictivă mâncare

Publicat:

Potrivit cercetarii, principalul element care determina gradul de adictie pe care il pot avea diverse alimente este gradul lor de procesare. Alimentele neprocesate, cum ar fi orezul integral sau pestele, nu sunt asociate problemelor de consum alimentar, in vreme ce, de pilda, cartofii prajiti, chipsurile sau pizza sunt. Toate acestea din urma au in comun grasimea, despre care , unul dintre autorii studiului, spune ca se regaseste in toate alimentele adictive. (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

MANCARE SANATOASA Alimentele cu cea mai mare putere de sațietate, dar cu puține calorii

11:56, 24.05.2024 - Senzația de sațietate apare la doua categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat. The post MANCARE SANATOASA Alimentele cu cea mai mare putere de sațietate, dar cu puține calorii first appeared on Informatia Zilei…

Studiu (>30 de ani): alimentele ultraprocesate sunt asociate cu un risc mai mare de deces timpuriu

11:25, 12.05.2024 - Tot mai multe dovezi coreleaza alimentele ultraprocesate cu un risc mai mare de a dezvolta anumite boli (obezitate, boli de inima, diabet și cancer intestinal), dar puține studii pe termen lung au examinat pana in prezent corelațiile cu toate cauzele și cauzele specifice de deces, in special din cauza…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

A fost gasita vaca care poate revoluționa tratamentul pentru diabet: Produce insulina umana in lapte

02:10, 21.03.2024 - Descoperire revoluționara care ar putea schimba complet modul in care este tratat diabetul. O echipa de cercetatori a modificat genetic o vaca bruna din Brazilia pentru a produce insulina umana in laptele sau. Noua descoperire ar putea face ca insulina sa fie mult mai accesibila și mai ieftina pentru…

Cercetatorii au identificat patru modele majore de somn. Cum ne afecteaza acestea sanatatea pe termen lung

17:20, 16.03.2024 - Un studiu realizat de cercetatorii de la Penn State University a identificat 4 modele majore de somn și a demonstrat impactul semnificativ al somnului deficitar asupra sanatații, pe termen lung, scrie Mediafax. Cercetatorii au analizat datele de la 3.700 de participanți, notand obiceiurile lor de…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Scumpiri tot mai mari la mancare, in Romania. Alimentele de baza ale caror prețuri s-au dublat in ultimii ani

10:20, 12.03.2024 - Romanii scot mai multi bani din buzunar pentru un cos de cumparaturi, de la un an la altul. Mai exact, in ultimii patru ani, multe produse de baza s-au scumpit simtitor. Preturile pentru unele sortimente din carne de porc si de pui s-au dublat.

Gheața din Oceanul Arctic dispare in ritm accelerat

14:00, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an, informeaza DPA. Intre 2035 si 2067, Arctica ar putea fi in mod constant lipsita de gheata…


Ce parere ai despre aceasta stire?