Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au creat prima cornee artificială

Publicat:

Milioane de oameni care au orbit din cauza infectarii corneei ar putea vedea din nou cu ajutorul corneei artificiale create de oamenii de stiinta prin printare 3D, informeaza news.ro.

Cercetatorii de la Universitatea din Newcastle au demonstrat o tehnica prin care corneea umana poate fi creata la o imprimanta 3D, tehnica care ar putea veni in ajutorul celor aflati pe listele de asteptare pentru transplant.

Combinand celule stem de cornee cu colagen si alignat (un tip de zahar folosit in medicina pentru regenerarea tesutului uman), a fost obtinuta o bio-cerneala pe baza careia corneea

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

UMF Cluj, in topul inovarii academice: 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare

15:45, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din PNRR, doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma

15:56, 31.03.2024 - Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma. Situația printesei Kate, o tanara de 42 de ani bolnava de cancer, ilustreaza un fenomen care capata amploare. Fara a-i intelege cu adevarat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce in ce mai afectate de aceasta boala, informeaza AFP.…

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Eroare tehnica: Un barbat care a crezut ca a caștigat 340 de milioane de dolari da in judecata loteria din SUA

00:05, 20.02.2024 - Un barbat care a crezut ca a caștigat 340 de milioane de dolari da in judecata loteria din SUA. Reprezentanții companiei i-au spus ca este vorba despre o eroare și ca numerele nu sunt cele caștigatoare.

Se lucreaza la un medicament inovatoar: Va salva milioane de vieți

21:20, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie ineficiente…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?