Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii americani vor să realizeze computere capabile să gândească la fel ca oamenii

Publicat:

Pentru ca inteligenta artificiala si masinile inteligente sa devina realitate, computerele viitorului vor trebui sa fie capabile sa gandeasca precum oamenii, considera expertii in domeniu. Oamenii de stiinta au realizat recent o serie de progrese importante in atingerea acestui obiectiv.

Savantii americani au anuntat, joi, ca au creat un model de computer - sau algoritm - care detine acea capacitate umana unica de a extrage si intelege concepte noi dintr-un singur exemplu, in cadrul unui studiu ce a analizat procesul de invatare a unor litere ale alfabetului, scrise de mana, necunoscute…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

10:55, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

Ce spun psihologii despre cei care nu suporta pisicile. 6 diferențe majore intre iubitorii de caini și cei de feline

23:25, 03.05.2024 - Unii oameni simt o respingere absoluta fața de pisici, fara a putea da o explicație raționala acestui fapt. Ei nu le pot suporta prezența, uneori chiar le alunga din zona in care se afla. In cazul pisicilor, psihologii au observat ca nu exista o linie mijlocie dintre cele doua atitudini, oamenii fie…

David Turturean, student la MIT (SUA), despre somitațile de la catedra și posibilitatea ...

15:06, 30.04.2024 - Suceveanul David Turturean este unul dintre cei noua romani care studiaza in prezent la Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Statele Unite ale Americii, una dintre cele mai indepartate, dar și mai reputate destinații de studiu din intreaga lume.Student in anul 3 la Departamentul de ...

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…

Te cunosc de undeva, 13 aprilie 2024. Emi și Cuza au cantat piesa „The power” a trupei SNAP! Cum au comentat jurații momentul lor: "Arați ca și gazonul..." / VIDEO

22:36, 13.04.2024 - In episodul din aceasta seara, cel cu numarul 9, din data de 13 aprilie 2024 a emisiunii Te cunosc de undeva - Sezonul 20, Emi și Cuza s-au transformat in Snap! și au interpretat piesa "The Power". Cum au comentat jurații prestația celor doi.

Ce este microbiomul si cum ne poate ajuta sa traim mai mult. Care sunt alimentele care ne pot scoate din depresie

05:45, 02.04.2024 - Ce este microbiomul si cum ne poate ajuta sa traim mai mult. Care sunt alimentele care ne pot scoate din depresieMancarea ar putea sa fie sursa mai multor probleme decat se stia pana acum. Oamenii de stiinta care studiaza bacteriile si microbii care traiesc in interiorul corpului nostru spun ca dezechilbrele…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…


Ce parere ai despre aceasta stire?