Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetatorii americani au găsit leacul pentru somnoroşi; Au identificat gena care ne face să dormim mai puţin

Publicat:

O echipa de cercetatori de la din a identificat o noua gena care are un impact direct asupra timpului necesar somnului, potrivit 360MEDICAL.ro.

Descoperirea a fost facuta dupa ce oamenii de știința au studiat ADN-ul membrilor unei familii care au nevoie de o perioada de somn semnificativ mai mica decat media.

Genetica ritmurilor circadiene a fost bine studiata in ultimii ani, dar se știe mult mai puțin despre alte tipuri de gene care joaca un rol in reglarea somnului, in special cele care reglementeaza cat de mult timp este necesar pentru…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost descoperita o noua proprietate a luminii, care pune la indoiala ințelegerea noastra privind interacțiunea cu materia

21:55, 11.05.2024 - In studiul lor publicat in revista ACS Nano, oamenii de știința explica faptul ca au descoperit ca fotonii, care sunt particule de lumina, pot capata un impuls foarte mare atunci cand sunt confinați in spații minuscule din siliciu. Aceasta proprietate este similara cu modul in care se comporta electronii…

#MediciBuni – Dr. Horațiu Mureșan, MedLife: „Testarea genetica - cheia prevenției și personalizarii tratamentului in cancerul de san și ovarian”

13:55, 10.05.2024 - Descoperirea și caracterizarea genelor BRCA (BReast CAncer gene) in anii 1990 a avut un impact semnificativ in domeniul medicinei actuale. Acum se știe ca, daca genele BRCA sufera mutații, pot determina apariția cancerului.

Cercetatorii au anunțat dieta care ajuta bolnavii de cancer de prostata: Boala evolueaza mai lent

23:51, 04.05.2024 - O dieta bazata pe plante - una care nu exclude carnea și peștele, dar care este compusa in mare parte din alimente vegetale - ar putea contribui la incetinirea evoluției cancerului de prostata, potrivit unei cercetari coordonate de Universitatea din California, San Francisco.

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Se schimba ora in weekend. Dormim mai puțin, dar trecem la ora de vara

16:35, 29.03.2024 - Se schimba ora in weekend. Dormim mai puțin, dar trecem la ora de vara Se schimba ora in weekend. In noaptea de sambata, 30 martie, spre duminica, 31 martie, se schimba ora și Romania trece la ora de vara 2024. Concret, ceasul se da cu o ora inainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time & Date.…

Un soi de vinete arhaic, reinviat de cercetatorii romani printr-o procedura genetica speciala

12:35, 18.03.2024 - Premiera pentru cercetarii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzau, dupa dotarea cu un laborator ultramodern. Au reușit prima extragere de ADN vegetal dintr-un soi vechi de vanata, care nu se mai cultiva in Romania. De acum inainte, creațiile romanești nu vor mai fi pierdute

Cercetatorii americani au identificat noi anticorpi care tintesc „partea intunecata” a unei proteine a virusului gripal

14:45, 03.03.2024 - Cercetatorii de la Institutele Nationale de Sanatate din Statele Unite (NIH) au identificat anticorpi care vizeaza o regiune greu de localizat a virusului gripal, a anuntat vineri aceasta agentie americana, relateaza Xinhua.


Ce parere ai despre aceasta stire?