Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai sărace zone din România, cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională. Analiză a organizației Salvați Copiii. Hărți

Publicat:

Cele mai sarace zone din Romania, cele mai slabe rezultate la Evaluarea Naționala. Analiza a organizației Salvați Copiii. Harți Rezultatele elevilor la Evaluarea Naționala reflecta disparitațile și inegalitațile socio-economice dintre regiunile de dezvoltare ale Romaniei, arata o analiza a organizației Salvați Copiii.  Astfel, regiunile Nord-Est și Sud-Muntenia, care se regasesc constant in aproape toate analizele comparative ale ca fiind cele mai sarace zone ale Europei (38,2%, respectiv 37,1% – 2022), au cele […] Citește Cele mai sarace zone din Romania, cele mai slabe rezultate…

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanul și oile. Cifra surprinzatoare care ne plaseaza in topul Europei

17:36, 03.05.2024 - Romania este o țara cunoscuta pentru tradiția sa in creșterea oilor. Potrivit datelor Eurostat, in anul 2019 Romania era a patra țara din Europa și a treia din Uniunea Europeana la populația de ovine. In 2022, in Romania erau 10,4 milioane de ovine, in timp ce in Uniunea Europeana erau in același an…

Mircea Hava: Agricultorii și fermierii trebuie susținuți sa obțina performanțe mai bune și venituri mai mari, pentru a intari și proteja acel “Fabricat in Europa”

09:45, 25.04.2024 - Era momentul și cazul sa recunoaștem și sa admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atat mai mult cei din Romania, aveau nevoie sa fie incadrați intr-o forma corecta și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politica din Parlamentul European, saluta simplificarea și relaxarea…

Mircea Hava: Votul din 9 iunie este mai important ca oricand, iar europenii ințeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

09:50, 19.04.2024 - Ultimul sondaj Eurobarometru arata ca cetațenii Uniunii Europene ințeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales in cheia situației geopolitice actuale și a provocarilor la care trebuie sa facem fața, impreuna. E un lucru firesc și imbucurator,…

Prețurile locuințelor din UE, creștere moderata in ultimul an. Avans substanțial al prețurilor in Europa de Est. Care e situația in Romania?

18:20, 05.04.2024 - Prețurile locuințelor inregistreaza tendințe contradictorii in diverse state ale Uniunii Europene. Daca in Germania prețurile locuințelor au scazut, in zona Europei de Est majorarea este una substanțiala.

In țara noastra, accesul la servicii medicale pentru ucraineni este identic celui oferit romanilor

23:50, 20.03.2024 - In țara noastra, accesul la servicii medicale pentru ucraineni este similar celui de care beneficiaza cetațenii romani, a anunțat ministrul Sanatații Rafila. De asemenea, in țara noastra, ucraineni au acces inclusiv la programele de sanatate. „… accesul la servicii medicale pentru ucraineni in Romania…

Salariul a ajuns sa fie inghițit de mancare. Sondajul Eurostat care arata pe ce se duc banii romanilor, in comparație cu restul Europei

11:01, 05.03.2024 - Un sondaj Eurostat recent evidențiaza faptul ca romanii aloca cea mai mare parte a veniturilor lor lunare pentru achiziționarea alimentelor. In clasamentul european, țara noastra ocupa primul loc cu un procent de 23,7%, subliniind astfel provocarile economice cu care se confrunta cetațenii Romaniei…

Eurostat: Romania are cea mai scazuta pondere a persoanelor cu competente digitale de baza

20:35, 27.02.2024 - Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce privește procentul populației cu competențe digitale elementare, conform ultimelor date publicate de Eurostat. Cu doar 28% din populație indeplinind acest criteriu in 2023, țara noastra se situeaza semnificativ sub media UE de 55% și departe…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?