Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce sunt de fapt mprumuturile n aur ?

Publicat:

​De regula, bancile centrale dețin aur in cadrul rezervelor lor internaționale. Aurul ca activ are cateva dezavantaje: presupune costuri de stocare, este greu de transportat și daca este pastrat in tezaurul propriu nu genereaza dobanda. Pe plan mondial, piața aurului, ce cuprindea in anii ‘70 doar tranzacții la vedere cu metal fizic, s-a transformat treptat intr-o piața matura și complexa, cuprinzand inclusiv instrumente financiare derivate. In acest context, bancile centrale ce doresc și considera ca este fezabil sa obțina venituri aferente deținerilor lor oficiale de aur imprumuta aur sub forma…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incetinirea inflației pregatește bancile centrale din G7 pentru scaderile dobanzilor programate in iunie

16:11, 19.05.2024 - Publicațiile referitoare la inflație din cadrul G7 vor pregati bancherii centrali pentru deciziile cruciale privind ratele dobanzilor din luna iunie, chiar in momentul in care aceștia se vor intalnii.

De 2 lei ora la piața centrala din Piatra-Neamț, cu contre primar-consilieri PSD

10:40, 14.05.2024 - In ședința extraordinara de ieri, 13 mai, consilierii locali au aprobat un tarif mai mic, de 2 lei pe ora, numai pentru parcarile din zona pieței centrale din Piatra-Neamț. Proiectul a trecut cu doar 15 voturi „pentru”, in timp ce opoziția coordonata de PSD a votat „impotriva”. Primarul Andrei Carabelea…

Febra aurului: Metalul prețios, cautat cu disperare de bancile centrale și guverne

01:06, 10.05.2024 - Cresterea recenta in forta a preturilor aurului este un simptom al unei ordini mondiale in schimbare si al inceputului unei noi era de conflict si nesiguranta. Guvernele si bancile centrale considera de multa vreme metalul pretios drept o potentiala sursa

FMI si-a imbunatatit usor previziunile privind cresterea economiei globale, afirmand ca economia s-a dovedit ”surprinzator de rezistenta”

18:55, 16.04.2024 - FMI se asteapta acum la o crestere globala de 3,2% in 2024, cu o imbunatatire modesta de 0,1 puncte procentuale fata de previziunile sale anterioare din ianuarie si in conformitate cu proiectia de crestere pentru 2023. Cresterea est asteptata sa se extinda in acelasi ritm de 3,2% in 2025. Economistul-sef…

S-a spart iar gheața pe piața imobiliara: Romanii iau cu asalt bancile, sa faca credite!

13:30, 08.04.2024 - Piața de creditare in primul trimestru al acestui an a avut o evoluție favorabila, marcata de o continuare a interesului puternic pentru achizițiile imobiliare vazut inca de la sfarșitul lui 2023. Barbații au solicitat cele mai multe imprumuturi pentru locuințe, potrivit Imobiliare.ro Finance.

Guvernatorul Bancii Nationale a Austriei: „BCE sa inceteze sa mai subventioneze bancile”

12:00, 03.04.2024 - Banca Centrala Europeana trebuie sa inceteze sa mai subventioneze bancile comerciale si ar trebui sa reduca dobanzile platite pentru lichiditatile pe care bancile le-au luat ieftin de la banca centrala, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale Austriei, Robert Holzmann, intr-un interviu pentru…

Prețul aurului sparge toate recordurile

07:40, 06.03.2024 - Pretul aurului a atins marti un nivel record, iar riscurile geopolitice ar putea propulsa in continuare cotatia metalului pretios, transmite Reuters, informeaza News.ro. Piata este sustinuta de cererea fizica puternica din Asia si achizitiile bancilor centrale, precum si de statutul traditional de…

Pretul aurului a atins marti un nivel record, investitorii avand asteptari tot mai mari de relaxare monetara in SUA

06:55, 06.03.2024 - Piata mai este sustinuta de cererea fizica puternica din Asia si achizitiile bancilor centrale, precum si de statutul traditional de activ de refugiu al aurului, in perioadele de incertitudine. Bancile centrale au fost cumparatori neti de aur timp de opt luni consecutive. Pretul spot al aurului a crescut…


Ce parere ai despre aceasta stire?