Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce sa mananci la cina ca sa dormi bine

Publicat:

Ca sa va odihniti bine, mancati alimente bogate in triptofan, o substanta care ajuta la eliberarea hormonilor somnului. Puteti alege laptele cu cereale, iaurtul, carnea de peste sau de curcan, salate cu seminte de floarea-soarelui sau de dovleac.
Bune pentru masa de seara
O cina usoara inainte de culcare va asigura un somn linistit. Dar trebuie sa invatati si ce alimente sa puneti pe masa, intrucat exista produse care &"calmeaza“ creierul si induc mai repede somnul. Este vorba despre alimentele care contin triptofan, un aminoacid care stimuleaza productia hormonilor somnului.…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Știrile Antena Stars. Cat de sanatoasa este carnea viitorului, realizata cu ajutorul unei imprimante 3D. Gustul este apropiat de cea naturala

17:45, 20.05.2024 - In ultimii ani, s-a tot vorbit de carnea viitorului, realizata cu ajutorul unei imprimante 3D. Nu doar ca textura seamana izbitor, ci și la gust. Specialiștii spun ca, deși este posibil ca in ani sa devina tot mai populara, nu inseamna neaparat ca este și sanatoasa.

Astazi puteți circula gratuit cu autobuzul cu hidrogen prin Cluj! Specialiștii UTCN garateaza ca veți avea o calatorie cel puțin interesanta!

17:00, 10.05.2024 - Un nou tip de autobuz circula zilele acestea prin Cluj-Napoca. Este vorba despre un autobuz cu pile de combustibil pe baza de hidrogen, pe care clujenii pot sa-l testeze pana vineri. Inițiativa face parte dintr-un turneu de promovare a autobuzelor cu hidrogen, ca parte a proiectelor JIVE susținute…

Rețeta din Imperiul Roman: Friptura de miel sau de ied cu lapte și miere

10:05, 02.05.2024 - O rețeta de friptura de miel sau de ied, care poate fi incercata cu ocazia sarbatorilor pascale, a ajuns la noi tocmai din antichitate. Aceasta provine din „Apicius”, o carte de bucate romana despre care se crede ca a fost compilata in secolul I d.Hr, potrivit British Museum. Rețeta este una dintre…

Rețeta magica pentru longevitate și fericire. Alimentul pe care japonezii il mananca inainte de culcare

22:45, 17.04.2024 - Se spune ca japonezii nu doar dorm, ci practica arta somnului. Ritualul lor de somn incepe cu un program strict - culcare devreme, inainte de ora 23:00. Aceasta practica nu este doar o regula, ci o modalitate de a-și hrani trupul și mintea. In timpul somnului, corpul elibereaza substanțe chimice care…

E sau nu bine sa bei apa chiar inainte de culcare? Specialiștii au vești proaste pentru cei care o fac

17:35, 29.03.2024 - Probabil știi cat de importanta este hidratarea și te numeri printre cei care, din cand in cand, iși fac bilanțul aportului de lichide. Sau, mai mult, incerci sa compensezi seara, pe ultima suta de metri, deficitul de lichide.

In ce moment al zilei este recomandat sa bei cafea neagra ca sa slabești. Care este secretul

07:50, 19.03.2024 - Specialiștii au dezvaluit in ce moment al zilei este recomandat sa bei cafea neagra ca sa slabești. Acest truc simplu te va ajuta sa pierzi in greutate și sa ai silueta mult visata. Pare greu de crezut, dar studiile au aratat ca momentul in care alegi sa servești cafeaua este extrem de important.…

Peștele-minune. Scrumbia de Dunare curata vasele de sange de grasimi si reduce riscul de tromboza

14:45, 15.03.2024 - Scrumbia este un pește salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare, pentru reproducere și nu se hranește pe tot traseul dus-intors. Scrumbia de Dunare are numeroase beneficii pentru sanatate. Specialistii au plasat-o pe primul loc in topul celor mai sanatoase si gustoase soiuri de peste. Secretul…

Un anestezist timișorean „spulbera" cele mai comune mituri despre pregatirea preoperatorie

12:00, 03.03.2024 - Informarea este unul din pașii esențiali pentru ca pacientul sa fie liniștit atunci cand trebuie sa treaca printr-o intervenție chirurgicala. Specialiștii spun ca e importanta examinarea de dinainte de operație pentru ca anestezia sa poata fi facuta in concordanța cu fiziologia pacientului și cu istoricul…


Ce parere ai despre aceasta stire?