Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce nu ştiu creştinii despre vopsitul ouălelor de Paşti! De unde vine numele de Paşti

Publicat:

Obiceiul vopsirii oualor si oferirii lor ca simbol al fecunditatii si al ciclului vietii este precrestin si doar a fost preluat de crestini.

Pastele crestin este similar cu doua traditii antice: una evreiasca si alta pagana. Ambele traditii sarbatoresc Invierea, trezirea la viata.

Pastele crestin deriva din Pastele evreiesc, numit Pesach, cuvantul de origine al cuvantului Pasti, scrie crestinortodox.

Pentru prima data, Pastele a fost sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos. In aceasta data, evreii au parasit Egiptul cu ajutorul lui Dumnezeu. Scriptura in…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Hristos a inviat! Paștele e sarbatoare, nu petrecere

11:16, 05.05.2024 -     In ziua sfanta de Paște, cand Hristos a inviat, și noi ne dorim sa inviem odata cu El. Pentru ca invierea lui Hristos este invierea noastra. Și chiar daca uneori, unii dintre noi, trebuie sa recunoaștem, sa fim sinceri, ne indoim in inima noastra de inviere, vrem sa ne bucuram de ea. Oare […] The…

Ce legatura are iepurele cu Paștele?

20:20, 04.05.2024 - Paștele este una din cele mai importante sarbatori creștine, iar pentru lumea creștina acesta sarbatoare reprezinta Invierea lui Hristos in aproprierea echinocțiului de primavara. Totuși, oamenii au celebrat intotdeauna trecerea anotimpurilor, iar prinavara este anotimpul asociat cu nașterea și fertilitatea.…

Mesajul de Paște al deputatului Nicolae Georgescu

16:55, 04.05.2024 - Deputat Nicolae Georgescu: ’’In aceasta zi in care sarbatorim Invierea lui Hristos, sa ne bucuram și sa-i mulțumim ca ne ofera iubirea lui infinita! Faptul ca sarbatorim Paștele in pace, inconjurați de cei dragi noua, in jurul unei mese bogate este un dar de la El și rezultatul alegerilor corecte pe…

Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce se face cu Lumina Sfanta adusa in casa

13:50, 04.05.2024 - Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce se face cu Lumina Sfanta adusa in casa. Prima zi de Paște este incarcata de numeroase tradiții, obiceiuri, dar și superstiții. Dupa ce creștinii iau Lumina Sfanta la miezul nopții și o duc acasa, urmeaza mai multe tradiții care sunt respectate in cea de a doua zi.…

„Argumentele tacute” ale Invierii lui Hristos – Pastorala Inaltpreasfințitului Parinte Calinic la Praznicul Invierii Domnului – 2024

12:55, 04.05.2024 - PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER ȘI DREPTMARITORILOR CREȘTINI DIN ARHIEPISCOPIA SUCEVEI ȘI RADAUȚILOR   Har, pace și ajutor de la preamilostivul Dumnezeu, iar de la noi arhiereasca binecuvantare! Preacuvioși și preacucernici parinți, preacuvioase maici, iubiți credincioși și credincioase,…

Poți sa bei apa inainte de impartașanie? Sfanta Impartașanie – reguli pentru credincioși

16:06, 24.04.2024 - In fiecare an, in perioada de dinainte de Paște, creștinii se indreapta cu mic, cu mare catre biserici pentru a primi Sfanta Taina a Impartașaniei, care este unul dintre cele mai sacre și mai importante ritualuri ale creștinismului. Sfanta Impartașanie are o profunda incarcatura simbolica și spirituala…

Cand este Paștele Ortodox in 2024

15:35, 17.04.2024 - Paștele este una dintre cele mai importante sarbatori ale creștinatații și este celebrata in fiecare an pentru a comemora invierea lui Iisus Hristos din morți. In 2023, Pastele Ortodox a fost sarbatorit pe data de 16 aprilie, in timp ce Pastele Catolic a fost o saptamana mai devreme, pe 9 aprilie. Practic,…

Pomenirea Sfinților 42 de Mucenici din Amoreea

00:11, 06.03.2024 - Sfinții 42 de Mucenici din Amoreea au fost conducatori in armatele imparatului bizantin Teofil (829-842). Cand musulmanii au asediat orașul Amoreea (in Galicia, Asia Mica), au luat in sclavie pe cei 42 de comandanți, impreuna cu alți creștini. Comandanții au fost inchiși in temnița timp de șapte ani,…


Ce parere ai despre aceasta stire?