Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce mâncau românii în perioada interbelică. Ţăranii consumau cantităţi „neverosimile“ de mămăligă zilnic

Publicat:

In ciuda faptului ca este prezentata ca o perioada cu o economie infloritoare, Romania din perioada interbelica nu arata atat de bine, daca privim in farfuriile taranilor din prima parte a anilor 1900. Din alimentatia lor lipsea carnea, lactatele abia erau prezente, iar cantitatea de mamaliga consumata zilnic putea sa ajunga si la 3 kilograme de persoana.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua minivacanța pentru angajații din Romania! Cate zile libere vor avea și in ce perioada

12:50, 14.05.2024 - Vești bune pentru angajații din Romania! Vor avea parte de o noua minivacanța. Romanii se vor putea bucura de cateva zile de relaxare și vor putea pertrece mai mult timp cu familiile. Iata cate zile libere vor avea, dar și in ce perioada!

Romanii vor primi in septembrie pensiile recalculate. La ce sa se aștepte pensionarii: anunțul lui Daniel Baciu

07:51, 09.05.2024 - "Asteptam zilele acestea, maine-poimeine, sa se publice noul format al deciziei de pensionare. Schimbare majora in sistemul de pensii din Romania: Cine va putea sa se pensioneze cu trei ani mai devreme Am trimis la Monitorul Oficial. Zilnic tinem legatura cu firmele care realizeaza softul de recalculare…

Moștenirea titanilor industriali romani din perioada interbelica: Malaxa, Auschnitt, și Muschong

14:05, 05.05.2024 - Perioada interbelica din Romania a fost marcata de ascensiunea unor industriași formidabili, ale caror abilitați antreprenoriale rivalizau cu cele ale oricarui omolog occidental. Nicolae Malaxa, Max Auschnitt și Jacob Muschong s-au ridicat ca titani ai industriei, modeland peisajul economic al Romaniei…

Cele mai apreciate mancaruri din Europa in perioada Paștelui. Ce prefera romanii și ceilalți europeni

06:45, 03.05.2024 - Sarbatoarea Paștelui aduce cu sine o varietate de preparate culinare tradiționale, fiecare țara avand propriile sale obiceiuri și preferințe. Daca in Romania pasca și mielul sunt la mare cautare, in Italia se lauda cu „Agnello al Forno”, Grecia cu „Magiritsa”, iar Spania cu „Torrijas”

Romanii au decis: Care sunt locurile preferate pentru vacanța de Paște - Alegerile sunt surprinzatoare

18:50, 23.04.2024 - Romania se afla in topul destinatiilor spre care se va zbura de Paste, semn ca romanii din diaspora se intorc acasa pentru sarbatori, conform Vola.ro, care precizeaza ca Italia, Spania, Grecia, Franta, Malta sunt destinatiile externe preferate pentru perioada de Paste, 55% dintre romani afirmand ca…

Romania, ținta hackerilor ruși. Expert: „Atacurile au loc aproape zilnic. Vor continua și in perioada urmatoare”

20:20, 29.03.2024 - Dan Cimpean, expert in securitate cibernetica, a declarat vineri, la emisiunea LIVE, de la Digi24, prezentata de Alexandru Rotaru și Robert Kiss, ca de cand a inceput razboiul in Ucraina atacurile cibernetice din partea unor grupari pro-ruse sau direct legate de guvernul de la Kremlin au devenit aproape…

Ce mancau romanii acum 100 de ani. De ce nu existau țarani grași: explicația uluitoare

09:40, 14.03.2024 - In lucrarea sa din 1895, intitulata „Igiena țaranului roman”, dr. Gheorghe Crainiceanu dedica un intreg capitol alimentației țaranului roman.Autorul menționeaza ca hrana obișnuita a romanilor era, in general, pregatita in casa și consumata in aceeași zi sau cel mult in urmatoarele doua zile. In acea…

Pestele care este mai sanatos ca somonul, dar de cel putin 10 ori mai ieftin. Romanii il consumau in cantitati mari inainte

20:46, 01.03.2024 - In ciuda faptului ca este un rasfaț pentru papilele gustative, nu este considerat un preparat „de soi”. Specialiștii contrazic tot ce credeam pana acum. Afla, din randurile de mai jos, care este peștele care este mai sanatos ca somonul, dar de cel putin 10 ori mai ieftin. In trecut, era consumat in…


Ce parere ai despre aceasta stire?