Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce mâncau românii în anii ’30. Cum reuşeau femeile să-şi păstreze formele apetisante

Publicat:

In perioada interbelica, romanii consumau trei mese pe zi, insa destul de sarace pentru organism. In familiile cu o situatie materiala precara, carnea se consuma in special de sarbatori, pe cand familiile instarite isi permiteau sa manance carne saptamanal. “Statisticile arata ca un oradean a consumat in medie 19 kilograme de carne in 1930, adica aproximativ 1,6 kilograme lunar. Progresul economic din anii ’30 a dus la cresterea consumului. In 1939 acelasi oradean consuma in medie 47,7 kg, adica aproape 4 kilograme de carne lunar. Dupa 2010, consumul de carne pe cap de locuitor a trecut de 60…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Masa de Paște. Prețurile produselor tradiționale, in creștere

09:10, 29.04.2024 - Prețurile produselor alimentare au crescut. Astfel ca, romanii vor cheltui mai mulți bani pentru masa de Paște. Masa de Paște – Creșterea prețurilor Prețurile au crescut cu aproximativ 10-15% fața de anul trecut, conform Institutului Național de Statistica. Pentru un sfert sau jumatate de miel, romanii…

Cartofii devin produs de lux. Vezi prețurile din Piața Centrala Turda!

12:00, 23.04.2024 - Fluctuații de prețuri in Piața Centrala Turda. La „verdețuri” au scazut, in schimb cartofii noi devin produs de lux. Verdețuri din abundența in aceasta perioada in piețe. E plin de ceapa verde și ridichi la 2 lei legatura, spanac la 7-8 lei/kg. salata verde o cumparam la 3 lei /capațana. A aparut și…

Turcii au boicotat cafenelele si restaurantele in weekend, nemultumiti de preturile exorbitante: cat a ajuns sa coste un kebab

16:30, 21.04.2024 - O chemare la boicotarea cafenelelor si restaurantelor, pe motiv ca practica preturi exorbitante, a mobilizat numerosi turci in acest weekend, in prima actiune de acest fel dupa mai multi ani de spirala inflationista.

Sarmale de post cu varza acra, reteta strabunicii. Se punea un ingredient special care le dadea un gust dulce

14:40, 09.04.2024 - Pentru romani, nu exista masa de sarbatoare fara delicioasele sarmale. Daca iți dorești sa iți incanți familia și musafirii cu o varianta inedita a acestui preparat, merita sa te inspiri dintr-o rețeta veche de sarmale de post cu varza acra, populara pe vremea strabunicilor noștri. Un ingredient special,…

Cat costa varza in piețe, in 2024. Prețurile au luat-o razna fața de anul trecut

17:45, 02.04.2024 - Vești proaste pentru romani, chiar inainte de Paște! Aceștia vor trebui sa scoata bani mai mulți din buzunare pentru cumparaturi. Prețul la carnea de miel a crescut considerabil, dar și prețurile legumelor s-ar triplat fața de 2023. Cat a ajuns sa coste varza in piețe? Cat costa varza in piețe, in 2024…

Cum poți sa pacalești prețurile exorbitante la mancare de la Aeroportul Otopeni. Pontul pe care puțini romani il știu

23:10, 26.03.2024 - Prețurile din Aeroportul Otopeni sunt de speriat pentru calatori, fiind considerate extrem de mari și exagerate in comparație cu puterea financiara medie a romanilor. Pentru un sandwich se poate plati și 60 de lei, o pizza ajunge la 80 de lei și chiar un simplu covrig depașește 10 lei. Romanii se…

Scumpiri tot mai mari la mancare, in Romania. Alimentele de baza ale caror prețuri s-au dublat in ultimii ani

10:20, 12.03.2024 - Romanii scot mai multi bani din buzunar pentru un cos de cumparaturi, de la un an la altul. Mai exact, in ultimii patru ani, multe produse de baza s-au scumpit simtitor. Preturile pentru unele sortimente din carne de porc si de pui s-au dublat.

Cat a ajuns sa coste o ciorba in restaurantele din Bucuresti, in 2024. Preturile au explodat, romanii sunt uimiti cand vad meniurile

09:20, 14.02.2024 - Un preparat simplu, unul dintre preferatele romanilor, pe care il gasim in meniurile tuturor restaurantelor, a trecut printr-un proces neașteptat, in ultima perioada. Afla, din randurile de mai jos, cat a ajuns sa coste o ciorba in restaurantele din Bucuresti, in 2024. Preturile au explodat. Prețurile…


Ce parere ai despre aceasta stire?