Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce alimente îți echilibrează flora intestinală

Publicat:

Ceea ce mancam ne poate afecta flora intestinala. In bine sau in rau. Spre exemplu, o alimentație bogata in grasimi dezechilibreaza coloniile de bacterii bune din intestine, ducand la simptome neplacute cum ar fi balonare, crampe sau chiar la boli mai grave. Exista insa alimente care ajuta la refacerea florei intestinale. Iata care sunt acestea! Cerealele integrale, neprocesate și mancarurile nerafinate. Este una dintre cele mai bune moduri de a menține sanatatea stomacului. De asemenea, trebuie sa renunți la zaharuri procesate și la carbohidrați procesați. Legume. 75 la suta din farfuria ta trebuie…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Probleme persistente pentru reconstrucția magistralei feroviare Simeria-Ghioroc: intarzieri și provocari

22:20, 21.04.2024 - Reconstrucția magistralei feroviare dintre Simeria și Ghioroc se confrunta inca cu numeroase provocari dupa 6 ani de la inceperea lucrarilor, dintre care 3 ani au fost afectați de intarzieri. Cele patru loturi de lucrari, semnate in 2017, au adaugat la seria depașirilor de termene ce caracterizeaza…

Alimentele care conțin postbiotice (diferite de pre/probiotice)

11:35, 10.04.2024 - Asociația Internaționala Științifica Internaționala a Probioticelor și Prebioticelor (ISAPP) definește postbioticele astfel: „un preparat din microorganisme inanimate și/sau componentele acestora care confera un beneficiu pentru sanatatea gazdei”. Așadar, spre deosebire de probiotice (bacterii bune),…

Trucul unei nutriționiste pentru a scapa de pofta de dulciuri

16:51, 03.04.2024 - Zaharul este considerat una dintre cele mai puternice dependențe, provocand efecte similare cu cele ale substanțelor narcotice asupra creierului. Consumul de produse dulci stimuleaza eliberarea de endorfine, cunoscut sub numele de "hormonul fericirii", ceea ce ne face sa cadem ușor in capcana consumului…

Sfaturi de la nutriționiști. O metoda foarte ușoara de a imbunatați sanatatea intestinala

23:21, 23.03.2024 - Intr-un video recent publicat pe TikTok, medicul nutriționist Karan Rajan spune ca exista „o metoda foarte ușoara de a imbunatați sanatatea intestinala” fara un efort suplimentar. Tot ce trebuie sa faci este sa consumi carbohidrații „a doua zi”. Resturile de paște, orez, paine sau cartofi pot avea beneficii…

Cine are mai multa cofeina: ceaiul sau cafeaua? Caștigatorul confruntarii, desemnat de studiile de specialitate

15:25, 22.03.2024 - Aroma ceaiului nu sunt singurele aspecte care il diferențiaza de cafea, ci și nivelul de cofeina, care poate varia semnificativ in funcție de tipul și modul de preparare al ceaiului.Ceaiul este o bautura straveche și raspandita in intreaga lume, cu diverse tipuri și arome care satisfac gusturile diverse…

Discuții aprinse despre raul pe care il fac sau nu alimentele ultraprocesate, intr-o lume cuprinsa de moda dietelor

04:25, 08.03.2024 - In lumea febrila a dietei și a nutriției, anul trecut a fost dominat de discuții aprinse despre raul (sau nu) alimentelor ultraprocesate. Acestea nu s-au limitat doar la mass-media, ci au generat, in mod neobișnuit, dezbateri la fel de zbuciumate in cercurile academice. Așadar, care este "adevarul"…

Cum sa mananci painea fara sa te ingrași. Sfaturi care te pot ajuta

15:20, 27.02.2024 - Știm cu toții ca painea, cartofii, pastele, orezul fac parte din categoria alimentelor “cu greutate” pe care trebuie sa le introducem cu masura in alimentație noastra.Alimentele care conțin amidon sunt painea, cartofii orezul, și iata o modalitate de a le pregati astfel incat sa nu ingrașe, cu mențiunea…

Alimentele fermentate precum borsul si ­kefirul ­imbunatatesc sanatatea mintala

00:45, 22.02.2024 - Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sanatatea mintala, avand un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționarii creierului (axa intestin-creier). Prin procesul de fermentație, aceste alimente devin surse bogate de probiotice…


Ce parere ai despre aceasta stire?