Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât rezistă coronavirusul în aer? Cu o metodă nouă, cercetătorii au aflat în câte minute SARS-CoV-2 își pierde 90% din infecțiozitate

Publicat:

Coronavirusul își pierde vasta majoritate a abilitații de a ne infecta în decurs de doar câteva minute dupa ce ajunge în aer, potrivit primelor simulari facute asupra modului în care virusul supraviețuiește în aerul expirat, scrie .

Cercetatorii au descoperit ca 90% din capacitatea de infectare a virusului dispare dupa ce acesta ajunge în aer, simularile facute de aceștia aratând din nou importanța masurilor sanitare precum respectarea distanțarii fizice și a purtarii maștii de protecție pentru a preveni transmiterea SARS-CoV-2.…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Sectorul 4 a demarat lucrarile de construire, de la zero, a Centrului de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei

15:40, 10.04.2024 - Sectorul 4 al Municipiului București continua sa investeasca masiv in dezvoltarea infrastructurii medicale a Capitalei, folosind fonduri europene nerambursabile accesate prin Planul Național de Rederesare și Reziliența - PNRR. Folosind expertiza și suportul specialiștilor Institutului de Pneumoftiziologie…

Statul in șezut pentru perioade lungi de timp afecteaza sanatatea inimii!

00:11, 04.04.2024 - Beneficiile pe care le aduce sanatații activitatea fizica sunt, desigur, incontestabile, insa oamenii de știința au descoperit ca, la adulții in varsta, și reducerea cu cel puțin 30 de minute zilnic a timpului pe care il petrec in poziție șezut poate sa scada tensiunea arteriala. Probleme de sanatate…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

De ce cred unii experți ca Phenianul lui Kim Jong-un se pregatește de razboi. „Situația din Peninsula Coreeana a intrat intr-o faza critica”

12:05, 16.02.2024 - Intr-un moment in care razboiul din Ucraina se pregatește sa intre in al treilea an, iar conflictul din Gaza agraveaza criza din Orientul Mijlociu, oficialii și observatorii se uita ingrijorați catre Coreea de Nord, unde ultimele provocari generate de Kim Jong Un ridica semne de intrebare cu privire…


Ce parere ai despre aceasta stire?