Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât plastic înghițim, de fapt, când bem apă îmbuteliată

Publicat:

Apa din sticlele de plastic contine de pana la o suta de ori mai multe particule de plastic minuscule decat se estimase anterior, potrivit unui nou studiu dat publicitatii luni, informeaza marti AFP, conform Agerpres.

Folosind o tehnica inovatoare, oamenii de stiinta au numarat, in medie, 240.000 de fragmente de plastic detectabile pe litru de apa, dupa ce au testat produsul de la mai multe marci populare.

Acest studiu, publicat in revista PNAS, ridica semne de intrebare cu privire la potentialele consecinte asupra sanatatii. "Daca oamenii sunt ingrijorati de nanoplasticele din apa imbuteliata,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Obiceiul care aduce oamenii 'mai aproape de pensie': Doar doua nopți nedormite te pot imbatrani cu 4 ani (studiu)

10:45, 05.04.2024 - Un studiu recent a demonstrat ca lipsa de somn te poate face sa te simți semnificativ mai batran decat ești in realitate. Este nevoie doar de cateva nopți nedormite pentru a adauga patru ani la varsta pe care o percepi, spun specialiștii.

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Operația care te scapa de cearcane pentru totdeauna este Blefaroplastia inferioara

11:31, 28.03.2024 - Ințelepciunea unui chirurg se intemeiaza nu doar pe priceperea sa de a opera, ci și pe abilitatea de a ințelege trairile pacienților sai. Și cand vine vorba despre cearcane, e important sa ințelegem mai intai natura lor și impactul pe care il au asupra noastra.Blefaroplastie inferioara: soluția pentru…

De ce este bine sa-ți lași pisica sa doarma cu tine in pat?

11:31, 22.03.2024 -  Inima ta va fi sanatoasa. Torsul pisicii calmeaza și reduce nivelul de anxietate și stres.Vei avea intotdeauna suport afectiv. In momentele dificile, pisicile ajuta la gestionarea emoțiilor puternice, precum durerea și tristețea. De altfel, un studiu a aratat ca aceste animale sunt ascultatori excelenți.Iți…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

„Cum fac oamenii”. Elefantii asiatici isi ingroapa puii morti și plang dupa ei (studiu)

21:40, 03.03.2024 - Elefantii asiatici isi ingroapa puii morti si ii jelesc zgomotos, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta indieni, care detaliaza un comportament al pahidermelor ce aminteste de ritualurile funerare umane, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Un sistem important de curenți din Oceanul Atlantic ar putea disparea. Ce consecințe climatice poate aduce fenomenul

18:10, 10.02.2024 - Un sistem crucial de curenți oceanici ar putea fi pe cale sa dispara, potrivit unui nou raport, cu implicații alarmante asupra creșterii nivelului marii și a vremii la nivel global, ceea ce ar duce la scaderea dramatica a temperaturilor in unele regiuni și la creșterea acestora in altele, scrie CNN.Folosind…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?