Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât de multe știi despre arta și tradițiile moldovenești? Află unde se va desfășura „Târgul meșterilor populari”

Publicat:

Targul meșterilor populari se va desfașura, in perioada 17-18 octombrie, in curtea Muzeului Național de Etnografie și . Cei care sunt dornici sa viziteze targul o pot face, cu incepere de la ora 10:00.

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

La nordul Moldovei, tradițiile neamului sint pastrate cu sfințenie

06:25, 23.04.2024 - Locuitorii din satul Zaicani, raionul Rișcani, sint iubitori de tradiții și pastreaza mai multe obiceiuri moldovenești. Printre acestea este și țesutul covoarelor. Larisa Ojog poarta pe umeri opt decenii de viața, dar și de dragoste fața de tot ceea ce inseamna tradiție a neamului. Femeia spune ca,…

Targul de Paști in centrul Sucevei in perioada 25 aprilie-2 mai

11:50, 10.04.2024 - In perioada 25 aprilie – 2 mai 2024, se va organiza la Suceava, Targul de Paști – Targ de meșteri populari, in Piața 22 Decembrie –  Esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor, din oraș. Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina” și Primaria Municipiului…

Catalogul mesterilor populari.

23:55, 04.04.2024 - Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud prin Serviciul Conservarea, Cercetarea, Protejarea si Promovarea Culturii Traditionale si Multimedia , Realizeaza CATALOGUL MESTERILOR POPULARI din judetul Bistrita-Nasaud. Scopul aces ...

Tradițiile de Paște ale ceangailor din Sacele, in expoziție la Brașov. Cum arata ouale incondeiate

18:20, 28.03.2024 - Duminica se sarbatorește Paștele Catolic, iar cei care vor sa vada tradițiile ceangailor saceleni pot merge la Muzeul de Etnografie din Brașov, unde vor vedea și oua incondeiate cu modele ceangaiești.

O expoziție de marțișoare a fost inaugurata la un muzeu din capitala

17:50, 29.02.2024 - La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturala a fost inaugurata astazi o expoziție de marțișoare cu genericul „Marțișorul – parte din patrimoniul mondial al umanitații”. Solicitat de agenție, directorul instituției, Petru Vicol, a menționat ca in cadrul expoziției au fost prezentate marțișoare…

La Chișinau a avut loc un master-class de confecționare a marțișoarelor

17:25, 25.02.2024 - Saptamina aceasta, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturala a organizat un atelier de confecționare a marțișoarelor. La eveniment au participat voluntari ai Crucii Roșii din Moldova, elevi ai liceelor "Vasile Alexandri" și «Gaudeamus», precum și studenți ai Departamentului Design Vestimentar…

INTERVIU – Gabriela Ardusatan: „Folclorul nostru maramureșean a avut un impact puternic asupra culturii și muzicii moldovenești”

07:55, 25.02.2024 - Gabriela Ardusatan este o tanara artista din Maramureș, reprezentanta Țarii Chioarului, crescuta alaturi de marii artiști ai Maramureșului. Gabriela face parte din Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, alaturi de care a fost in perioada 16-18 februarie in Republica Moldova la Targul de Turism…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?