Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Carnea, principala sursă de proteine a organismului

Publicat:

Carnea este principala sursa de proteine de calitatea intai a organismului. Fie ca este alba sau rosie, ea furnizeaza toti aminoacizii esentiali. Carnea contine vitamine (vitamina D, vitamina B12) si minerale (fier, zinc, seleniu). In schimb, nu are nici un gram de fibre sau glucide. Ce face bun Participa la constructia si intretinerea tuturor tesuturilor si organelor prin continutul de aminoacizi. Este utila in dieta datorita continutului ridicat de proteine si scazut de lipide.   Previne anemia Previne anemia prin continutul crescut de fier. Este vorba in special de carnea rosie sau pulpele…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

Alimentele care nu ar trebui sa fie consumate dupa 60 de ani

15:50, 27.03.2024 -   Terapeuții din intreaga lume avertizeaza ca metabolismul incetinește odata cu trecerea anilor, astfel ca sistemul digestiv face fața mult mai greu digestiei și asimilarii alimentelor. Mai ales cele grele și nu foarte utile – alimentele de conveniența, alimentele grase și picante, fast-food-ul etc.…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Cele patru legume verzi preferate de Jennifer Lopez și gemenii ei  

00:35, 26.03.2024 - Intr-un interviu publicat recent in ”Hello”, Jennifer Lopez vorbeșe despre cele patru legume preferate, care o ajuta sa nu ia in greutate și sa aiba un corp ultra-tonificat. Actrița a precizat care sunt legumele preferate și pe care Jennifer Lopez le imparte cu gemenii ei, Emme și Max. ”Mancam multe…

Produs retras de Lidl, de la vanzare. Pericol: poate conține elemente din metal. Alerta alimentara

12:15, 22.02.2024 - Produs retras de Lidl, de la vanzare. Pericol: poate conține elemente din metal. Alerta alimentara Un produs vandut in magazinele Lidl este retras de pe piața, de catre producator. Este vizat un lot ce poate fi periculos pentru sanatate. Acesta poate conține corpuri straine metalice. Potrivit anunțului…

Nutriționistul Mihaela Bilic. Gulia, buna și pentru digestie, și pentru silueta

14:10, 10.02.2024 - Gulia are mai multe efecte benefice. Daca ronțaiți gulie precum iepurașii, veți avea beneficii și pentru digestie și pentru silueta, spune nutriționistul Mihaela Bilic. „Va mai amintiți ce gust are gulia? Nu era toamna in care tata, atuci cand punea varza la murat, sa nu dea sa mancam cotor de varza…


Ce parere ai despre aceasta stire?