Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care încălzire globală? În 70 de ani, temperatura globală a crescut cu doar 1,1 grade C

Publicat:
Care încălzire globală? În 70 de ani, temperatura globală a crescut cu doar 1,1 grade C

Datele de pe worlddata.info arata ca temperatura medie globala a crescut, in ultimii 70 de ani, cu doar 1,1 grade Celsius. Mai mult, Africa și au cele mai scazute niveluri de creștere a temperaturii, cu mult sub pragul de 1,5 grade C, cerut prin Acordul de la Paris. In fapt, este destul de […] The post Care incalzire globala? In 70 de ani, temperatura globala a crescut cu doar 1,1 grade C first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol si foto: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Record de temperatura: 43.1 grade Celsius in China, in luna aprilie

13:25, 15.04.2024 -   Temperatura din Yuanyang, din sud-estul provinciei Yunnan, China, a depașit, duminica, 43 de grade Celsius, doborand astfel recordul de caldura pentru aceasta perioada a anului, in China. CHINESE CLIMATIC HISTORY REWRITTEN43.1C today at Yuanyang it s the highest temperature ever recorded in China…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Caldura, oprita de astazi in București. Spitalele, cresele, scolile si gradinitele, exceptate de la masura

17:05, 31.03.2024 - Duminica, 31 martie, va fi sistata furnizarea incalzirii in sistemul centralizat de distribuție din București, a anuntat Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) S.A si primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, relateaza News.ro.Intrebat ce le spune bucurestenilor care se plang ca au…

Val de aer polar in Romania. La Varful Omu au fost minus 12 grade. Ger in București, cu doar 1 grad Celsius in aceasta dimineața

08:51, 20.03.2024 - Un val de aer polar a cuprins Romania. Temperatura la Varful Omu a scazut pana la minus 12 grade Celsius. In București se inregistreaza doar 1 grad Celsius miercuri dimineața, in timp ce maxima dimineții este de 4 grade Celsius, la Braila. Toata țara este sub o informare de vreme rea.

Europa nu este pregatita sa faca fața efectelor schimbarilor climatice care vor provoca pagube catastrofale, arata primul raport privind situația din UE. Care sunt „punctele fierbinți” de pe harta blocului comunitar

21:05, 11.03.2024 - Acționați acum sau schimbarile climatice vor provoca pagube catastrofale in Europa, ii avertizeaza oamenii de știința pe liderii europeni in primul raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) privind riscurile climatice cu care se confrunta blocul comunitar, relateaza publicația Politico, care prezinta…

Șase intrebari și raspunsuri despre depașirea limitei de incalzire de 1,5 grade Celsius. Cat de cald va fi?

12:05, 19.02.2024 - Temperatura medie la nivel mondial a crescut cu peste 1,5 grade Celsius pentru 12 luni consecutiv pentru prima data in istorie, potrivit datelor programului Copernicus de observare a Pamantului al UE, program care In orice conversație despre schimbarile climatice apare acest element, 1,5 grade Celsius.…

Pragul-cheie de incalzire de 1,5 grade peste nivelul preindustrial, depașit, in premiera, pe parcursul unui an intreg. Ianuarie 2024, cea mai calduroasa luna din istorie

12:05, 08.02.2024 - Lumea a inregistrat o perioada de 12 luni in care a fost depașita limita de incalzire de 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial, anunța Serviciului Copernicus al UE privind schimbarile climatice, relateaza BBC și Reuters.In perioada februarie 2023 - ianuarie 2024, incalzirea a atins 1,52 grade…

Pare incredibil, dar e adevarat! ANM dezvaluie cea mai mica temperatura inregistrata vreodata in Romania, in februarie

15:45, 06.02.2024 - Ultima luna calendaristica de iarna pastreaza multe din caracteristicile lunii ianuarie, atat din punct de vedere termic, cat si al precipitatiilor, fiind consemnate zile cu temperaturi extrem de scazute sau maxime termice neobisnuite pentru aceasta perioada, potrivit caracterizarii climatice a lunii…


Ce parere ai despre aceasta stire?