Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cand a aparut pentru prima data SIDA

Publicat:

Pandemia de SIDA a debutat in Kinshasa, capitala , in anii 1920, inainte de a se propaga in lumea intreaga, au determinat oamenii de stiinta, care au retrasat evolutia acestei infectii ce se face vinovata de circa 36 de milioane de decese pe plan mondial.
Oamenii de stiinta au reconstituit istoria genetica a HIV (virusul imunodeficientei umane), care cauzeaza SIDA, concentrandu-se pe tulpina grupului M, cea mai frecventa a acestui retrovirus, informeaza Mediafax, citand AFP.

SOCANT! Un barbat bolnav de SIDA a infectat intentionat peste 30 de persoane 

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii lui Kovesi pregatesc 'nucleara': percheziții la București intr-un dosar privind achizițiile de maști și dezinfectanți din pandemia COVID-19

13:45, 15.05.2024 - Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi anunta ca a efectuat, marti, cinci perchezitii in Bucuresti, in cadrul unei anchete privind o frauda de 8 milioane de euro care implica fonduri UE pentru achizitionarea de echipamente medicale in timpul pandemiei de COVID-19, informeaza Agerpres.

Actualitate medicala/ Utilizarea internetului, asociata cu starea de bine

00:55, 15.05.2024 - Internetul are, in general, un efect benefic pentru starea de bine, a constatat un studiu international, a relatat DPA/PA Media, potrivit Agerpres. Constatarile sugereaza ca, in pofida temerilor bazate pe pareri contrare, utilizarea internetului pare sa aiba efecte benefice asupra starii de bine. Cercetatori…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Cum ar putea fi inversata imbatranirea. Concluziile controversate ale unui studiu recent

18:05, 14.04.2024 -  Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii de la Centrul medical al universitatii din Amsterdam (Amsterdam UMC), impreuna cu colegii lor de la Maastricht UMC, au analizat tesuturi de soareci si umane, inainte si dupa exercitii fizice.Rezultatele au fost publicate vineri, in revista Nature Aging.„Ideea…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

13:46, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Nu doar in Romania - Elevii se descurca tot mai greu la matematica. De vina e considerata pandemia

07:30, 06.03.2024 - Copiii din familiile cu venituri mici din Anglia sunt mai in urma la matematica decat erau inainte de pandemie, potrivit unui studiu. Decalajul de performanța la matematica pentru elevii defavorizați din școlile primare a crescut de la o medie de 6,9 luni la 8,7 luni, potrivit studiului realizat…

Prezenta misterioasa in ADN-ul uman: exista o linie de cod ce apartine unei specii necunoscute cu care, acum 80.000 de ani, oamenii au intrat in contact

04:05, 04.03.2024 - Cercetarile precedente indica faptul ca oamenii moderni au aparut pentru prima data in Africa acum aproximativ 300.000 de ani. Dat fiind numarul limitat de fosile din acea epoca, exista numeroase necunoscute despre cum s-a desfașurat evoluția stramoșilor noștri pana la apariția oamenilor moderni. Pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?