Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cancerul ovarian, boala tăcută care omoară în fiecare zi trei femei. Simptome, factori de risc, tratament

Publicat:

  Cancerul ovarian este boala tacuta care provoaca cele mai multe decese și are cele mai mici șanse de supraviețuire dintre cancerele ginecologice. In anul 2020, 1.121 de femei din Romania au murit de cancer ovarian, iar 1.909 au fost diagnosticate cu aceasta boala, in timp ce in Europa s-au inregistrat 66.000 de noi cazuri. Cancerul ovarian este o boala tacuta, iar simptomele pot fi ușor confundate cu cele din sfera digestiva sau abdominala. Cele mai multe paciente au peste 50 de ani, dar boala apare din ce in ce mai des la femei mai tinere. „Prezența la medic și controalele ginecologice anuale…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Țanțarii care raspandesc malaria au fost descoperiți și pe teritoriul Romaniei. Ce spun autoritațile

18:20, 26.04.2024 - Recent, mai mulți țanțari capabili sa raspandeasca malaria au fost identificați in diverse regiuni din Europa, inclusiv in Romania. Schimbarile climatice, care favorizeaza temperaturi mai ridicate și perioade mai lungi de caldura, au facilitat raspandirea acestor insecte vectori. Situația este similara…

N-ai vazut așa ceva! Un castor pe trecerea pentru pietoni din Turda!

22:06, 04.04.2024 - Un castor a fost fotografiat azi-dimineața, in timp ce trecerea pe la trecerea pentru pietoni din zona Parcului central, de langa podul Arieșului, inainte de sensul giratoriu din Piața Romana. ”Azi dimineața trecea un castor pe trecerea de pietoni de pe pod, inainte de sens. Mi s-a parut foarte draguț…

Cancerul de san este boala oncologica diagnosticata cel mai frecvent la femei. Ce teste sunt importante

11:05, 20.03.2024 - Cancerul de san este boala oncologica diagnosticata cel mai frecvent la femeile din Romania. Stabilirea diagnosticului de boala intr-un stadiu incipient se asociaza cu șanse foarte mari de vindecare, spune dr. Mircea Dediu, medic primar oncolog. Din acest motiv, este foarte important ca femeile sa efectueze…

Alerta medicala in Europa. O noua boala a facut mai multe victime

09:50, 15.03.2024 - O boala rara face tot mai multe victime la nivel european. Mai multe cazuri de infectari au fost descoperite la granița cu Romania, iar cinci persoane și-au pierdut viața, din cauza complicațiilor. Cum de manifesta simptomele și la ce trebuie sa fim atenți!

Cancerul ovarian: simptome subtile, riscuri majore. Trei romance mor din cauza lui in fiecare zi

11:35, 13.03.2024 - Cancerul ovarian este, conform statisticilor, a șaptea cauza de deces in randul femeilor din intreaga lume și este unul din cele mai prevalente cancere ginecologice. Cancerul ovarian afecteaza mii de femei anual, in Romania, iar zilnic trei romance pierd lupta cu maladia, din cauza faptului ca au depistat-o…

Boala mortala care se raspandește in Europa a ajuns la granițele Romaniei. Ce animal de casa o poate transmite

05:51, 12.03.2024 - O noua epidemie a izbucnit in Europa, iar raspandirea ei s-a accelerat in cursul acestui an. In Ungaria, la granița cu Romania, au fost inregistrate cinci cazuri mortale. Infecția bacteriana, prezenta și in alte țari europene, inclusiv Ungaria, este considerata o boala febrila și periculoasa, avertizeaza…

Marcel Ciolacu: „Romania, pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin”

08:30, 06.02.2024 - "Suntem inca pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin, in timp ce in alte tari aceasta boala este vindecabila. Si asta pentru ca, la noi, depistarea se face in stadii avansate de boala, iar programul de vaccinare anti-HPV a inregistrat abia in ultimii doi ani un oarecare interes…

Marcel Ciolacu: „Romania, pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin”

17:00, 05.02.2024 - "Suntem inca pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin, in timp ce in alte tari aceasta boala este vindecabila. Si asta pentru ca, la noi, depistarea se face in stadii avansate de boala, iar programul de vaccinare anti-HPV a inregistrat abia in ultimii doi ani un oarecare interes…


Ce parere ai despre aceasta stire?