Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bolile neurologice lovesc tot mai mulţi tineri în România

Publicat:


Daca sleroza multipla este recunoscuta ca fiind cea mai invalidanta boala neurologica a adultului tanar, pentru celelalte afectiuni, prezenta la varste mai tinere reprezinta un semnal de alarma important pentru specialisti.

In cazul accidentului vascular cerebral, de exemplu, peste 31% din numarul total al pacientilor cu aceasta problema au varsta cuprinsa intre 20-64 de ani (circa 20.000 de noi cazuri diagnosticate anual), in crestere de la 25% cat se inregistrau in 1990.

"In ultimii 20 de ani patologia vasculara cerebrala a inregistrat o crestere semnificativa…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Semnal de alarma: bolile neurologice fac ravagii. Romania nu este pregatita

23:00, 07.05.2024 - Afecțiunile neurologice se afla pe locul intai in topul bolilor și al dizabilitaților de care sufera populația la nivel mondial. Alzheimer, Parkinson și accidentul vascular cerebral au detronat pentru prima oara bolile cardiovasculare. In Romania, situația pacienților este una de-a dreptul dramatica

Topul celor mai educați europeni. Locul pe care se afla romanii

07:05, 20.04.2024 - A fost intocmit un top al celor mai educați locuitori din Europa, care a inclus și poziția ocupata de romani. Datele recente furnizate de Eurostat dezvaluie variații semnificative in nivelul de educație din Europa , evidențiind diferențe notabile intre țari și tendințe in creștere in randul tinerilor.…

La fiecare 30 de minute, un roman moare in urma unui infarct, avertizeaza consilierul Diana Paun

15:00, 09.04.2024 - La fiecare 30 de minute, un roman moare in urma unui infarct, bolile cardiovasculare reprezentand principala cauza de deces in țara noastra, subliniaza consilierul prezidențial Diana Paun. „In Romania, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a deceselor… Media in Romania este de 109 decese…

INTERVIU. Romania și hidrogenul verde: cat este de sustenabil și cand il vom folosi pentru transport și incalzire? „Nu ar trebui sa creasca factura”

07:01, 29.03.2024 - Uniunea Europeana vrea ca pana in 2030, statele membre sa produca 10 milioane de tone de hidrogen verde, care sa decarbonizeze industriile grele și sa inlocuiasca combustibilii fosili. Cat de realizabila este ținta asta și cum se aliniaza Romania la ea explica, intr-un interviu pentru Libertatea, Mirela…

CONFERINTA NEWS.RO – General Manager, Liberty Galati: Avem nevoie de masuri de sprijin concrete care sa ajute ca industria producatoare, industria care face din piatra otel, sa poata supravietui. Speram sa putem produce otel verde pana in 2030

10:55, 07.03.2024 - Radu Ionescu a declarat joi, la evenimentul News.ro – Perspectivele macroeconomice si fiscale ale Romaniei pe 2024. Editia a II-a, ca Liberty Galati este o companie strategica la nivel national.  “Reprezint una din companiile care nu este  importanta doar la nivel local. Liberty Galati este o companie…

Ora de vara 2024. Cand se dau ceasurile inainte cu o ora. Care va fi cea mai scurta zi in acest an și posibile efecte

07:00, 29.02.2024 - Ora de vara 2024. Cand se dau ceasurile inainte cu o ora. Care va fi cea mai scurta zi in acest an și posibile efecte Ora de vara 2024: Romania trece la ora oficiala de vara, in luna martie. Ceasurile vor fi date inainte cu o ora. Prin urmare, ora 3.00 devine ora 4.00. In Romania, ora de vara este corelata…

Europa este diferita

06:50, 24.02.2024 - In Romania, care a devenit membra a Uniunii Europene in 2007, exista case atit de darapanate, incit o coliba pe picioare de pui poate fi considerata un adevarat palat pe fundalul lor. Acest lucru este atit de surprinzator din cauza faptului ca Romania este membra a Uniunii Europene de 17 ani și este…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?